Advertenties

Auto en Vervoer RSS

Auto

Drugs en verkeer, dat kun je niet maken!

Alcohol en verkeer, dat kun je niet maken. Een bekende slogan waar iedereen het eigenlijk wel over eens is. Toch is alcohol niet het enige gevaar in combinatie met autorijden. Ook drugs kunnen een nadelige invloed hebben op de rijvaardigheid. Alleen is er nog niet zoveel bekend over gebruiken en rij...
Auteur: Vigilance | geschreven op 27-07-2012

Hoe peil ik de motorolie? Hoe vul ik bij?

Een motor van een voertuig verbruikt olie. De ene motor verbruikt al wat meer dan de andere. Hoe dan ook moet de motorolie op peil gehouden worden en zal er dus af en toe bijgevuld moeten worden. Hoe doen we dit dan precies? En hoeveel olie moet er exact bij? Mag ik eender welke olie gebruiken?
Auteur: Joeri1986 | geschreven op 27-05-2012

Koenigsegg agera

Om met dit Zweedse projectiel te rijden, moet je eigenlijk een wapenvergunning hebben. Maar die regel lappen we aan onze laars als we in de koenigsegg agera met 910 pk stappeng
Auteur: jespr1 | geschreven op 02-03-2011

Meer Auto

Boten en Schepen

De Smit Rotterdam, een supersterke sleepboot

Smit Rotterdam een bedrijf wat voor verschillende takken in de scheepvaart verantwoordelijk is, voor het binnen halen van zeeschepen het bergen van wraken en het verslepen van booreilanden, maar ook bij rampen zoals met olie en dergelijke komt Smit Rotterdam in actie. Dit artikel gaat over de sleepv...
Auteur: drpaddo | geschreven op 24-11-2010

Kanalen en Zeestraten

Voordat het Panama-kanaal was gegraven moesten de boten 20.000 kilometer omvaren. Over de bouw van het kanaal valt een boeiend verhaal te vertellen. Er is maarliefst 124 jaar verstreken voordat het kanaal zijn sluizen kon openen.
Auteur: vincentR | geschreven op 12-09-2010

Meer Boten en Schepen

Fietsen

Electrische fietsen

We worden meer en meer aangemoedigd om de fiets te gebruiken voor onze korte verplaatsingen. Omdat niet iedereen even sportief is heeft men elektrische fietsen op de markt heeft gebracht. Wat kan je verwachten van een elektrische fiets?

Auteur: rpoelke | geschreven op 21-04-2010

Meer Fietsen

Motoren

Er zijn nog geen artikelen in deze categorie.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Iedereen kent het openbaar vervoer, maar wist je ook dat er zo veel verschillende soorten waren, ik niet tot dat ik er wat meer over ging lezen. En dan niet alleen over Nederland maar ook over andere landen.
Auteur: monica71 | geschreven op 13-02-2011

Meer Openbaar vervoer

Overige

Minimumleeftijd brommer

Brommer bestuurders maken over het algemeen veel ongeluken, daarom zou de minimum leeftijd om een brommer te mogen besturen verhoogd worden, maar waarom? Lees verder om verschillende reden hierover te lezen.
Auteur: haspeltje | geschreven op 28-06-2012

scooter begrenzers

Voor mensen die hun scooter niet meer standaard hebben (opgevoerd) en bang zijn voor de politie is een begrenzer de ideale oplossing. Deze begrenzers moet je niet vergelijken met de standaard begrenzers die mee geleverd worden vanuit de fabriek zoals variateur begrenzer en uitlaat begrenzing.
<...
Auteur: mabye99 | geschreven op 06-09-2010

De brommobiel

De brommobiel, is bij de meeste mensen wel bekend, maar er word nog steeds vaak en onterecht gedacht dat alleen 65 plussers en invaliden in deze auto rijden.Tegenwoordig rijden steeds meer jongeren in deze auto, dit zijn dan meestal wel de sportievere uitvoeringen.

Mijn interesse in bromm...
Auteur: monica71 | geschreven op 11-06-2010

Meer Overige

Transport

Het probleem met de vrachtwagens!

Het probleem met de vrachtwagens. Iedereen kent het, je rijdt op de autosnelweg tussen rijen vrachtwagens die maar niet goed opletten. Je vreest met momenten voor je leven als plots eentje voor je neus gaat oversteken zonder goed te kijken of er geen auto was. Wat valt daaraan te doen? Meer controle...
Auteur: djenne | geschreven op 29-04-2011

De problemen in het transport

Onoplosbare problemen in het transport?
Reeds jaren doen de onderstaande problemen zich voor in de transportwereld. Ik ga ze even beschrijven en een persoonlijke indruk toevoegen.
Auteur: ISwinnen | geschreven op 05-08-2010

48 urige werkweek

De 48 urige werkweek is een feit. Europa heeft besloten dat er maximaal 48 uur per week gewerkt mag worden. Dit gaat mogelijk gevolgen krijgen voor uw inkomen en de inhoud van uw werk. Bedankt Brussel, en bedankt JP Balkenende. Zelfs de bond staat er volledig achter. Waarom wordt er niet gekeken naa...
Auteur: dlokers | geschreven op 11-03-2010

Meer Transport

Vliegen

Vliegen, is dit eigenlijk veilig?

Het vliegtuig is het veiligste vervoermiddel. Dat klopt als een bus. Maar er bestaat een enorm verschil tussen de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Waar moet ik op letten? Dit zal ik hier wat verduidelijken.
Auteur: djenne | geschreven op 25-01-2011

Apache AH-64

De AH-64 Apache is een zeer moderne gevechtshelikopter. Hij beschikt met zijn elektronisch zichtsysmteem, zijn Hellfire raketten en snelvuurboordkanonnen over een enorme slagkracht. Wanneer een commandant op de grond luchtondersteuning nodig heeft, dan staat deze helikopter telkens klaar om de vijan...
Auteur: Joszhy | geschreven op 09-09-2010

vliegtuigen en vliegtuigmaatschappijen


Dit is een fascinerend artikel over de vliegtuigen van een aantal jaar geleden.
Auteur: vincentR | geschreven op 29-08-2010

Meer Vliegen