InfoCash

Artikel

Minimumleeftijd brommer

Auteur: haspeltje | geschreven op 28-06-2012

Brommer bestuurders maken over het algemeen veel ongeluken, daarom zou de minimum leeftijd om een brommer te mogen besturen verhoogd worden, maar waarom? Lees verder om verschillende reden hierover te lezen.


Minimumleeftijd brommer rijden moet naar 18 jaar

 Momenteel hoef je als je je brommer certificaat wilt behalen alleen maar een theorie examen doen. Dit mag men al doen vanaf het je zestiende levensjaar.

Brommer bestuurders zijn maar één procent van alle weggebruikers in Nederland maar toch zijn tien procent van alle verkeersdoden brommer bestuurders. Dit moet toch echt naar beneden kunnen. Daarom wil de overheid dat je je brommer certificaat pas kan halen vanaf je achttiende levensjaar. Is dit de juiste oplossing.

 Ik denk van wel want als je kijkt naar de cijfers die hierboven staan is dat toch echt wel nodig. Het blijkt namelijk dat jongeren van achttien meer verantwoordelijkheidsgevoel en meer inzicht hebben. En dus denken ze beter na bij wat ze doen. En zo zouden er dus veel minder verkeersongelukken door te hard rijden en niet goed uitkijken ontstaan.

 Een tegenargument is dat jongeren van zestien en zeventien dan te immobiel worden omdat ze niet meer met hun brommer overal naartoe kunnen gaan. Dit vind ik dan weer klinkklare onzin want, jongeren van 15 mogen ook niet brommer rijden en die redden zich toch echtwel. Dus is ik vind nog steeds de minimale brommer leeftijd van zestien jaar naar achttien jaar moet.

 Nog een argument is: jongeren zullen nu minder de moeite nemen om een brommer certificaat te gaan halen omdat ze met hun achttien jarige leeftijd ook net zo goed hun rijbewijs kunnen halen. Dat zou betekenen dat er veel minder brommer rijders door Nederland rijden. Hierdoor komen er dus niet alleen minder eenzijdige ongelukken, omdat achttien jarige meer nadenken in het verkeer. Maar ook minder ongelukken met andere weggebruikers zoals fietser en auto’s.

Na al deze voor en tegen argumenten kom ik tot de conclusie dat de overheid er verstandig aan doet om de minimum leeftijd om een brommer te mogen besturen naar achttien jaar te halen. Naar berekening scheelt dat 44 verkeersdoden per jaar. Dat is toch een hele positieve verandering in het aantal verkeersdoden. Dus zeg ik tegen de overheid haal die minimum leeftijd om een brommer te mogen besturen maar naar achttien jaar. Mijn stem hebben jullie.

Meer interesante artikelen? Bekijk mijn andere artikelen eens.


InfoCash

Artikel