InfoCash

Artikel

Nuttig in de file staan

Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 23-04-2010

Als je (voor je werk) veel gebruik maakt van de wegen, zul je waarschijnlijk met grote regelmaat in de file staan. Dat kan heel vervelend zijn, want je wilt immers op tijd op je bestemming arriveren. Je kunt gaan stressen en mopperen, maar dat verandert niets aan je omstandigheid. Je zit nu eenmaal noodgedwongen vast in het verkeer. Je kunt je tijd beter maar goed benutten.


File en voordeel

Een file heeft één groot voordeel: je krijgt tijd, terwijl je geen kant op kunt. Je kunt dus maar beter iets met die tijd doen. Tijd is tegenwoordig een kostbaar goed. Zie daarom de extra tijd als een onverwacht cadeau. Je kunt je tijd voor verschillende zaken benutten.

Zinvol nietsdoen

Het is helemaal niet verkeerd om de tijd die je in de file spendeert te besteden aan… niets! Zet een heerlijk muziekje op en besteedt alle aandacht aan de mooie klanken. Wie hier op oefent, merkt dat er op den duur een moment van ontspanning uit kan ontstaan. Sommigen raken geïnspireerd door het beluisteren van klassieke muziek. Anderen brullen er liever op los met heavy metal. Even nietsdoen draagt bij aan de ontlading van de dagelijks stress. Dit noemt men ook wel ontstressen. En dat is goed voor je geest en lichaam.

Nuttig tijdverdrijf

Bedenk wat je allemaal kunt doen als je gevangen zit in je auto en je kunt geen kant op. Deze tijd kun je namelijk gebruiken om iets te doen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Heb je altijd al een buitenlandse taal willen spreken? Er zijn taalcursussen die je via je cd-speler op een vlotte manier kunt leren. Gebruik je dictafoon om alvast wat teksten in te spreken voor een lezing of een brief die getypt moet worden. Pak je PDA en regel afspraken of beantwoordt je email. Reserveer een restaurant voor de avond en gok er op dat je er op tijd zult arriveren. Met al die files weet je dat maar nooit natuurlijk.