InfoCash

Artikel

scooter begrenzers

Auteur: mabye99 | geschreven op 06-09-2010

Voor mensen die hun scooter niet meer standaard hebben (opgevoerd) en bang zijn voor de politie is een begrenzer de ideale oplossing. Deze begrenzers moet je niet vergelijken met de standaard begrenzers die mee geleverd worden vanuit de fabriek zoals variateur begrenzer en uitlaat begrenzing.

Al de begrenzers die ik hier beschrijf werken alleen op 2 takt scooter.
Omdat de werking van 4 takt scooter ( bijv de meeste retro scooter) heel anders is zijn hier hele andere bergenzers voor nodig. Deze begrenzers werken ook niet op de 2 takt injectie scooters zoals de Aprilia sr ditech of de Peugeot jetforce


De euro begrenzer

De euro begrenzer is de kleinst bekende begrenzer op de markt.
de begrenzer werkt door middel van een plugje van een koptelefoon.
Zolang als de stekker in geplugt is rijd de scooter op maximale snelheid,
op het moment dat de scooterrijder wordt aangehouden trekt deze de stekker er uit, en de scooter zal weer 45- 50 lopen.

Het grootste voordeel aan deze begrenzer is dat deze zeer klein is en dus heel moeilijk te vinden is.

Morsecode begrenzer

De morsecode begrenzer is een begrenzer die heel goed weg te werken is,
de begrenzer staat Standaard altijd aan, en zal dus normaal 45 rijden. Op het moment dat de bestuurder harder wil, moet hij/zij deze via morsecodes uitzetten, dit 'morsen' gebeurt via de rem, door de rem lang of kort in te houden kun je een singaal ontwikkelen waardoor de begrenzer een seintje krijgt dat hij uit mag,

Het grootste voordeel is dat hij niet te zien is door de politie en vooral dat je niets hoeft te doen als je bij de rollerbank staat.

Toerental begrenzer met schakelaar

Deze begrenzer is de meest goedkope begrenzer uit het rijtje. Deze werkt heel simpel door middel van een schakelaar. dit is daartegenover ook de meest opvallende begrenzer.

toerental begrenzer met afstandsbediening

De toerental begrenzer met afstandsbediening is een van de meest duurste begrenzers die er te krijgen zijn. De begrenzer werkt door middel van een afstandsbediening en is dus heel makkelijk in te schakelen. maar toch vinden veel scooter rijders deze begrenzer niet heel geschikt, omdat er veel verhalen rond gaan dat de politie de signalen die deze begrenzer uitzendt op kan vangen en zo de begrenzer kan ontdekken.


InfoCash

Artikel