Advertenties

Computers en Internet RSS

Antivirus

Antivirussoftware

Antivirussoftware of virusscanners zijn computerprogramma’s die virussen weren, detecteren en elimineren. Omdat er regelmatig nieuwe virussen opduiken moet de software up-to-date gehouden worden met de nieuwste virusdefinities. Deze virusdefinities zijn eigenlijk niks meer dan lijsten van virussen...
Auteur: klavierplezier | geschreven op 29-11-2010

Meer Antivirus

Beveiliging

Computer Data herstellen na crash of virus

Stel je computer wil niet meer opstarten of na het installeren van een programma doet niets het meer. Het overkomt ons allemaal wel eens. Nadat je de info uit het artikel gelezen hebt, kan je zo weer aan de slag en hoeft er niets verloren te gaan. De software die je hiervoor nodig hebt is geheel gra...
Auteur: debirmaan | geschreven op 20-09-2012

Inleiding tot cryptografie en encryptie

Geheimschrift, vercijfering, versleuteling, codering… Er zijn verschillende namen voor het overbrengen van een bericht zonder dat derden het kunnen begrijpen. In vaktermen heet dit cryptografie of cryptologie.
Auteur: klavierplezier | geschreven op 29-11-2010

Hoe kies je een veilig paswoord ?

Slecht gekozen paswoorden geven aanleiding to eenvoudig binnendringen van derden in uw persoonlijke gegevens (e-mail, inloggen bij websites, ...).
Studies geven aan dat men te veel enkel kleine letters gebruikt (a .. z), te korte paswoorden, veelvuldig persoonlijke informatie kiest (geboortedat...
Auteur: KjBlomme | geschreven op 05-07-2010

Meer Beveiliging

Communicatie

7 handige tips voor je Twitteraccount

In dit artikel kom je te weten hoe je het maximale haalt uit je Twitterprofiel. Hierin volgen 7 handige tips die je in acht kan nemen bij het maken en onderhouden van je Twitterprofiel.
Auteur: runerke169 | geschreven op 02-04-2013

De router

Een router is een apparaat, dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk en pakketten data van de ene naar het andere netwerk verzendt.
Auteur: mabye99 | geschreven op 07-09-2010

Meer Communicatie

Firewall

Over Firewalls

In dit artikel geen moeilijke termen die we gaan gebruiken om uit te leggen wat firewalls allemaal zijn en wat ze allemaal doen. We leggen in simpele taal uit wat er wordt verstaan onder een firewall, maar vooral waarom we firewalls zouden moeten gebruiken op ons computer.
Auteur: Patricki | geschreven op 30-05-2011

Meer Firewall

Hardware

Wat is een ssd?

Moeten we bij de aanschaf van een nieuwe computer zowel desktop als laptop een ssd kopen of niet? Wat zijn de voor en nadelen van zo een schijf? Zit er toekomst in?
Auteur: scorpio82 | geschreven op 24-10-2011

Apple PC niet alleen een lust voor het oog!

Na aanschaf van mijn eerste iMac in mei 2010 ben ik helemaal gek van Apple! Foto's bewerken in iPhoto is een koud kunstje en levert fantastische albums op! Ook het bewerken van video's in iMovie is een fluitje van een cent
Auteur: idder00 | geschreven op 09-01-2011

De eerste rekenmachine

De eerste rekenmachine stamt uit 1940!

Auteur: vincentR | geschreven op 19-11-2010

Meer Hardware

Hosting

microsoft SQL server

SQL of Structured Query Language is een ANSI/ISO-standaardtaal voor een database management systeem' (Het is een standaardiseerde taal die gebruikt kan worden voor taken zoals het aanpassen van informatie in een relationele databank. SQL kan met vrijwel alle moderne relationele databankproducten wor...
Auteur: mabye99 | geschreven op 07-09-2010

Meer Hosting

Internet

Facebook vs Netlog

Iedereen kent facebook en netlog maar wat is nu het verschil. Het zijn beide sociale netwerken maar toch vind je er andere mensen terug. En hoe kies je nu de juiste sociale netwerk site? Hier onder staan de voor- en nadelen kort opgesomd zodat jouw keuze wat makkelijker wordt.
Auteur: Onbekend | geschreven op 23-10-2010

Twitter, doe jij mee, of zeg jij "nee"?

Eerst werd de electriciteit uitgevonden, toen de telefoon, televisie, cd-speler, videorecorder, dvd-speler,pc en het mobieltje. En toen.... kwam het Internet. Ruim 10 jaar geleden werd dit fenomeen door de "gewone" burger ontdekt en tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen. Er zijn heuse zelfhulpg...
Auteur: ninafrerichs | geschreven op 15-07-2010

Firefox Add-ons

Wat zijn Add-ons eigenlijk en waar kan je deze het best voor gebruiken? Altijd al op zoek geweest naar de manier om Firefox naar jou wens aan te passen? Lees het volgende artikel en leer meer over deze extra mogelijkheid van de webbrowser Firefox, die uitgegeven wordt de organisatie Mozilla.
Auteur: jasperb | geschreven op 22-06-2010

Meer Internet

Overige

Pesten via internet en gsm

Pesten via internet en de gsm, beter gekend als cyberpesten is iets dat zeer vaak gebeurt sinds jongeren meer tijd doorbrengen op het internet en op de gsm. Dit is iets dat veel mensen niet zo serieus nemen, omdat dit op het internet of op de gsm gebeurt, terwijl dit hetgeen is was dat zo erg maakt.
Auteur: Tina13 | geschreven op 20-01-2013

Hoe kan ik een app verwijderen van mijn iPad?

In dit artikel wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u een app kan verwijderen van u Ipad.Ook kunt u lezen hoe u apps kunt verwijderen met iTunes. Door het verwijderen van apps die u niet gebruikt word u Ipad weer een stuk sneller,wat natuurlijk een groot voordeel is.
Auteur: hannob | geschreven op 19-01-2013

Computerterminologie voor dummies A tot C

Ken je heHiert gevoel als mensen over een computer aan het praten zijn, je kent de helft van de woorden niet waarover ze spreken? Zou je graag wat beter kunnen meepraten? Zou je zelf wat meer willen te weten komen over de computer? Bekijk an de onderstaande termen rond computers!
Auteur: sofiitj | geschreven op 27-05-2012

Meer Overige

Programmeren

Computer installatie van cd's

Hallo Internet, Vandaag laat ik jullie het programma Pc wizard zien. Het is een programma waar je kunt zien wat er allemaal in je pc zit bijvoorbeeld je videokaart, moederbord enzovoort. Vandaag ga ik jullie leren hoe je een cd of wel een computer bestand kan installeren!!! Als je nog niet goed weet...
Auteur: dragonfire95 | geschreven op 18-11-2012

Meer Programmeren

Software

Freemake is een leuk programma om te downloaden

Ik heb sinds kort een leuk en gratis freeware programma ontdekt, dat erg handig is om bijvoorbeeld muziek van youtube te downloaden. Daarnaast heeft freeware diverse andere te downloaden programmas die een leuke aanvulling zijn om te hebben.
Auteur: Onbekend | geschreven op 14-03-2012

LimeWire Legaal?

Muziek downloaden,soms wel een duur zaakje,Limewire daarentegen is volledig gratis,maar is LimeWire wel legaal?

Auteur: ArnaudM | geschreven op 02-10-2010

Javascript

Hier kan je van alles lezen over Javascript want ik werk er zelf ook mee.

Veel leesplezier!
Auteur: TheBrutalLegend | geschreven op 07-09-2010

Meer Software

Tutorials

Er zijn nog geen artikelen in deze categorie.

Zoekmachines

Zoekmachine optimalisatie

Je wordt er plat mee gegooid: SEO of te wel, Search Engine Optimalisation (Zoekmachine Optimalisatie). Maar wat houdt dat nou precies in? En hoe kun je op een simpele manier zoekmachines beïnvloeden? Een aantal tips op een rijtje!
Auteur: snieuman | geschreven op 27-12-2012

Meer Zoekmachines