InfoCash

Artikel

Alles over Windows 8

Auteur: DiedB1 | geschreven op 26-09-2011

Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De opvolger van Windows 7 heeft een aantal nieuwe functies, zoals snel opstarten en een geheel nieuwe interface. In dit artikel noem ik alle nieuwe functies die Windows 8 gaat krijgen.


Windows 8 - algemeen

Veel mensen zitten al een hele tijd te wachten op de release van Windows 8. Deze is er nog niet, maar onlangs is de Windows 8 Developer Preview verschenen. Hierin konden we de meeste nieuwe functies van Windows 8 zien. Windows 8 is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor tablets en lijkt op Windows Phone 7. Windows 8 is dan ook vooral voor touchscreens gemaakt, maar er komt waarschijnlijk ook een versie speciaal voor normale computers. Het is in ieder geval een hele verandering sinds Windows 7. Een belangrijke verandering is dat de beveiliging is verbeterd en een antivirus is ingebouwd. De nieuwe functies staan hieronder genoemd.

Windows 8 is een heel vernieuwend besturingssysteem en nog niet 

Het opstarten

Windows 8 zal heel anders en veel sneller opstarten dan de voorgaande versies van Windows. Bij de vorige versies duurde het met een snelle computer nog minstens 15 seconden. Als je Windows 8 op een langzame computer zet zal het besturingsysteem alsnog in 10 seconden opstarten en met nieuwe computers die speciaal voor Windows 8 zijn ingesteld duurt het opstarten nog maar een paar seconden. Dit kan allemaal doordat Microsoft alles wat onnodig is uit de opstartprocedure heeft gehaald.

Metro-interface

Als Windows 8 is opgestart kom je op een inlogscherm. Je kunt nu inloggen door bepaalde punten op een foto aan te tikken, een PIN-code in te voeren of gewoon in te loggen met een wachtwoord. Je kunt je gebruikersaccount in Windows 8 koppelen aan je account op Windows Live, en vervolgens is alles al juist ingesteld en naar jouw wensen aangepast. Na het inloggen kom je in het Startmenu welke een hele make-over heeft gehad. Het Startmenu is nu full-screen en opgebouwd uit blokken, die naar apps of functies van Windows doorverwijzen. Dit wordt de Metro-interface genoemd. Er komt een App Store in Windows 8. Denk hierbij aan apps speciaal voor tablets. Ook het bureaublad kun je zien als een app, en deze blijft dezelfde functies behouden. In de Metro-interface kun je ook multitasken. Je kunt 2 apps naast elkaar zetten, simpelweg door ze te slepen.