InfoCash

Artikel

Windows DVD maker

Auteur: kroketo96 | geschreven op 27-03-2010

Maak zelf een Dvd menu in slechts 5 minuten!!!!!!


Afwerking

Nu jij je menu hebt aangepast op de manier die je wenst,kan je op "voorbeeld" klikken om te zien hoe het in de DVD-speler zal zijn. Je hebt onderaan een virtuele afstandsbediening en kan zo je DVD doorlopen. Als je alles hebt nagekeken kan je nu je film (met mooie proffesionele menu) branden op een dvd. Hiervoor heb je een DVD RW /- nodig. Dit doe je door je Dvd in je DVD brander te steken en op de tool branden te klikken.Nu zal je even moeten wachten tot de DVD gebrand is en vervolgens is je zelfgemaakte DVD klaar om in de DVD-speler te steken. Veel succes met het maken van een SUPER Dvd!!!

Menu aanpassen

Als je een DVD in de winkel koopt is hier altijd wel een achtergrondmuziekje bij.Dat kan je kiezen in het onderdeel "Menu aanpassen". Je voert dit muziekje in door te klikken op bladeren. Voor het onderdeel scènes kan je ook verschillende aanklikvensters kiezen bv. een wolkje, een hart, een gewoon rechthoekje,.... Als je hier even rondkijkt kan je nog veel meer dingen aanpassen waar je een DVD van topkwaliteit kan van maken.

Menutekst

Nu kan je rechts in beeld 3 standaard menu's uitkiezen:speciale gelegenheid,uitvoering en videomuur.Eenmaal je menu gekozen voer je jouw tekst in voor de menu. Je kan op je menu 3 knoppen zetten: knop voor afspelen,knop voor scènes en knop voor commentaar. Dit kan je allemaal zelf aanpassen in het menu Menutekst.

Hoe beginnen

Het begint allemaal in Windows movie maker, je hebt een film gemonteerd (zie ook artikel Windows movie maker) en je wil hem op DVD. Je klikt op "pubilceren in DVD". Nu zal je automatisch gemeld worden dat Windows movie maker zal afgesloten worden en dat Windows Dvd maker zal worden opgestart. Nu Windows DVD maker opgestart is kan je je projecten naar het programma importeren.