InfoCash

Artikel

Zoekmachine optimalisatie

Auteur: snieuman | geschreven op 27-12-2012

Je wordt er plat mee gegooid: SEO of te wel, Search Engine Optimalisation (Zoekmachine Optimalisatie). Maar wat houdt dat nou precies in? En hoe kun je op een simpele manier zoekmachines beïnvloeden? Een aantal tips op een rijtje!


Wat houdt SEO in?

Zoekmachine optimalisatie, het woordt zegt het al, optimaliseren voor het web en zijn vele zoekmachines. Een website is opgebouwd uit meerdere onderdelen die geindexeerd worden door zoekmachines. Hierbij wordt er naar relevant informatie gescand. Als websitebeheerder kun je natuurlijk een gespecialiseerd bedrijf inschakelen, maar met deze tips moet je een heel eind kunnen komen.

Tip 1: Titel

De eerste tip: noem een aantal belangrijke zoekwoorden in de titel van de website. Dit is het eerste onderdeel wat gescand wordt en zeer belangrijk voor het zoekresultaat! Wees niet te rijkelijk met het aantal woorden, maar kies er maximaal 3. Wil je bijvoorbeeld gevonden worden op 'Vloerkleden uit Leeuwarden', dan zijn Vloerkleden en Leeuwarden goede zoektermen.

Tip 2: Headers zoals h1, h2, h3, h4, h5 en h6

Wees zorgvuldig in het kiezen van je headers. Zorg ook hier dat er zoektermen in verwikkeld zijn. Uiteraard moet dit aansluiten op de rest van de content van de website. Gebruiksvriendelijkheid is namelijk ook zeer belangrijk voor je bezoeker!

Tip 3: Vernieuw, vernieuw, vernieuw

Zorg dat je website up to date blijft en dat content vernieuwd wordt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwsberichten, recente projecten of nieuwe producten. 

Tip 4: Meta

Uiteraard zijn ook de meta description en keywords belangrijk, maar wees niet te rijkelijk met het aantal woorden. De beschrijving moet ook niet te lang zijn, want zoekmachines laten enkel een aantal regels zien.

 

Tot slot, ga niet spammen. Zoekmachines worden slimmer en slimmer en herkennen daarmee ook sites die volgepropt zijn met steekwoorden en zoektermen. Tot zover de eerste tips! Veel succes!


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN