InfoCash

Artikel

Teksten schrijven voor het web

Auteur: Patricki | geschreven op 24-05-2010

Internet gaat steeds meer informatie bevatten in de vorm van artikelen. Mensen houden van het gemak dat ze artikelen kunnen lezen op het internet omdat ze zo ook nog iets kunnen bijleren. Daarvoor moeten goede teksten geschreven worden. Webteksten zijn namelijk anders dan teksten in normale artikels. Dit artikel gaat daarom over het schrijven van webteksten.


Feiten over webteksten


Wist je dat...

- Websitebezoekers nul komma nul geduld hebben.
- Dat het lezen van tekst op een beeldscherm langzamer gaat dan wanneer je dit doet rechtstreeks uit een boek
- Websitebezoekers niet echt lezen, maar meer op zoek zijn naar informatie, interesseert een titel ze niet, dan lezen ze minder snel verder

Geen overbodige informatie


Heel belangrijk is om in je artikelen, maar zo en zo ook op het web geen overbodige informatie te geven. Soms kan het wel handig zijn om wat extra informatie te geven, wanneer dit uitleg nodig heeft. Wanneer je in een artikel of een tekst op het web, je hebt hebt over auto's, dan zeg je bijvoorbeeld dat de auto heel mooi is wanneer hij blauw is. Je kunt dan een toelichting geven, met het antwoord waarom de auto juist zo mooi is als hij blauw is. Je gaat overigens dan niet specifiek in op de kleur blauw, maar over het gebruik van die kleur bij de auto. Wanneer je het wel over de kleur blauw wilt hebben, kun je beter een aparte paragraaf of alinea maken over de kleur blauw.

Correcte webteksten


Misschien heb je geen overbodige informatie, en publiceer je alleen maar tekst met waardevolle informatie. Maar informatie kan dan wel waardevol zijn, maar als de informatie niet correct is, dan kun je het weinig waardevol noemen. Zorg dus dat je cijfers, getallen en namen correct spelt, maar ook correct gebruikt. 1990 is iets anders dan 1991, misschien zal je dan denken dat dat niet zo erg is, maar als mensen jouw webtekst tegenkomen en zoeken wanneer iets was, en jij beweert hun dat het 1991 is, dan zit je erg fout. Een belangrijke tip is dan ook: zet alleen een tekst op het web, wanneer deze 100 % correct is.