InfoCash

Artikel

Hoe voorkom je Spyware en Malware op je PC

Auteur: asabeta1 | geschreven op 14-06-2010

Het voorkomen van Malware en Spyware wordt steeds moeilijker, het komt steeds meer voor en veel PC's raken besmet zonder dat we het zelf weten.
Het probleem is dat veel mensen niet veel verstand hebben van internet beveiliging. Sommige mensen gebruiken nog steeds een oude webbrowser zoals bijvoorbeeld Internet Explorer 6 en geen anti virus programma. Dit is een zeer gevaarlijke cominatie, omdat IE6 erg kwetsbaar is voor spyware en malware en zeker zonder een goed anti virus programma. Zo kunt u makkelijk het slachtoffer worden van Drive-By exploits.


Drive-By exploits

Een drive-by exploit is een website die automatisch Malware en Spyware op uw PC installeert als u de site bezoekt. Bezoekers worden er vaak heen gelokt door linken in e-mails of andere advertentie technieken, waarvan u denkt dat het wel goed zit. Op deze manier worden er duizenden PC's besmet en de eigenaren hebben geen idee.

Daarom is het zo belangrijk dat je een goede browser gebruikt en deze goed up to date houdt. Ik gebuik Firefox en ben er zeer tevreden over. Dit geldt ook voor een goed antivirus programma. Het kan ook geen kwaad om een programma te gebruiken zoals: MalwareBytes Antimalware en een wekelijkse scan te maken van de PC.

Vergeet niet dat geen enkele anti virus/anti malware programma 100% veiligheid geeft, nieuwe bedreigingen worden constant gemaakt en het kost tijd om deze te vinden en er een oplossing voor te zoeken. Daarom is het zo belangrijk dat u voorzichtig bent online en dat u goed uitkijkt wat u download!

Hier nog een aantal gratis programma's die u helpen om de PC schoon te houden:

SuperAntiSpyware 4.39.1002
CCleaner
Malwarebytes AntiMalware
Avira anti virus software
Kaspersky Online Scan
Avast!
AVG free

Al deze programma's zijn gratis te downloaden.