InfoCash

Artikel

Firefox Add-ons

Auteur: jasperb | geschreven op 22-06-2010

Wat zijn Add-ons eigenlijk en waar kan je deze het best voor gebruiken? Altijd al op zoek geweest naar de manier om Firefox naar jou wens aan te passen? Lees het volgende artikel en leer meer over deze extra mogelijkheid van de webbrowser Firefox, die uitgegeven wordt de organisatie Mozilla.


Wat zijn add-ons nou eigenlijk?

Add-ons zijn kleine stukjes software, die geschreven zijn om jou internetgebruik te verbeteren. Deze software kan je toevoegen aan je internetbrowser, zodat je toegang tot nieuwe woordenboeken of bijvoorbeeld zoekmachines krijgt. Hierdoor is het mogelijk dat je Firefox aanpast aan je eigen wensen. Deze software wordt geschreven door mensen over de hele wereld, bijna altijd vrijwillig. Vaak is er een mogelijkheid om te doneren aan degene die de software geschreven heeft, maar in principe zijn alle add-ons gratis. Add-ons kun je onder verdelen in 3 sub-categorieën: Extensies, Thema's en Plug-ins.

Extensies

Extensies zorgen ervoor dat je browser nieuwe mogelijkheden krijgt of dat bestaande mogelijkheden aangepast worden. Zo zijn er bijvoorbeeld extensies waarmee je advertenties op het internet kan blokkeren, waarmee je gemakkelijk video's mee kan downloaden en zijn er extensies waarmee je je sociale netwerken (bijvoorbeeld Facebook en Twitter) beter in je browser kan integreren.

Thema's

De Add-ons in deze categorie veranderen het uiterlijk van je internetbrowser. Er zijn add-ons die alleen de werkbalken een andere achtergrond geven, maar er zijn ook add-ons die ervoor zorgen dat je complete browser een andere look krijgt.

Plug-ins

Plug-ins zorgen ervoor dat je via Firefox delen van het internet kan zien, die de browser eigenlijk niet kan verwerken. Hieronder vallen vaak gepatenteerde formaten voor bijvoorbeeld online spellen. Deze add-ons worden vaak wel door bedrijven verstrekt.