InfoCash

Artikel

microsoft SQL server

Auteur: mabye99 | geschreven op 07-09-2010

SQL of Structured Query Language is een ANSI/ISO-standaardtaal voor een database management systeem' (Het is een standaardiseerde taal die gebruikt kan worden voor taken zoals het aanpassen van informatie in een relationele databank. SQL kan met vrijwel alle moderne relationele databankproducten worden gebruikt. SQL is een vierde generatie taal (G4-taal).


geschiedenis


Microsoft SQL Server is een doorontwikkeling van Sybase en is een Microsoft TS product in de markt voor enterprise databases. Microsoft SQL Server concurreert in deze markt met producten van bedrijven als Oracle, IBM en Sybase. De eerste versie van Microsoft SQL Server was voor OS/2 (ongeveer 1989) en was hetzelfde als Sybase 4.0 voor VMicrosoft en Unix. Microsoft SQL Server 4.2 kwam uit rond 1993 en werd gebundeld met Microsoft t OS/2 versie 1.3.
Rond de tijd dat Windows NT verscheen scheidden de wegen van Sybase en Microsoft t. Sybase wijzigde de naam van haar product later in Adaptive Server Enterprise om verwarring met Microsoft SQL Server te vermijden. Tot 1994 had Microsoft SQL Server 3 auteursrechtvermeldingen van Sybase, een indicatie van de oorsprong van Microsoft SQL Server. De versie Microsoft SQL Server 2000 werd uitgebracht in augustus 2000. De laatste versie, Microsoft SQL Server 2008, verscheen op 6 augustus 2008.

versies

Versies van Microsoft SQL server zijn de volgende versies beschikbaar:
- De gratis opvolger van Microsoft SQL Desktop Engine (MSDE) versie die met een aantal producten meegeleverd werd.
- Express met advanced services: Zelfde als Express met toegevoegde functionaliteit:
Workgroups
Standard
Enterprise
- Developer: Deze is functioneel hetzelfde als de Enterprise versie, maar mag alleen voor ontwikkel en test doeleinden gebruikt worden. Is gratis beschikbaar voor studenten via Microsofts Dreamspark programma. - Web: Speciaal voor gebruik met websites. - Compact Edition (SQL CE): Voor gebruik op mobiele telefoons en desktops.
De verschillen tussen de edities liggen naast de prijs op het gebied van de ondersteunde hardware, schaalbaarheid, functionaliteit en gereedschappen[1]. Zo ondersteunt SQL Server Express niet meer dan 1 CPU en 1 GB aan geheugen en is de maximale grootte van een database 4 GB.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN