InfoCash

Artikel

Windows Xp

Auteur: mabye99 | geschreven op 07-09-2010

Windows XP is een besturingsprogramma ontwikkeld door Microsoft. Een besturingsprogramma is nodig om opdrachten op een computer uit te voeren.


geschiedenis

Windows XP (codename: Windows Whistler), is 1 van de grootste desktop versies van Windows,
gemaakt door Microsoft. Windows XP is gebaseerd op de Windows NT-kernel en word intern nog steeds Windows NT5.1 genoemd. Het besturingssysteem werd geïntroduceerd op 25 oktober 2001. Windows XP heeft 2 soorten varianten: Home Edition en professional.

kern

Windows XP is het meest gebruikte besturingssysteem vandaag de dag. Windows XP is in verschillende edities beschikbaar is, afgericht op de gebruiker. De edities die momenteel beschikbaar zijn:
- Home edition
- Professional edition
- Media Center edition
- Tablet PC edition
- Professional x64 edition

De makers van Windows hebben heel veel applicaties gemaakt die het werken met de computer makkelijker maken. Office is hier een voorbeeld van. Je hebt bijvoorbeeld Word: een programma om documenten in te maken. Of PowerPoint: een programma om diavoorstellingen voor presentaties mee te maken.
De makers van Windows XP hebben het programma zo ingesteld dat het voor iedereen (zonder opleiding) te gebruiken is. Je kan alles aanpassen zodat je een computer krijgt die naar jou persoonlijke voorkeur is ingesteld.

toekomst

Windows Vista

Windows XP is sinds 30 januari, 2007 opgevolgd door Windows vista ”codename: Longhorn client” Windows vista verscheen voor bedrijven al op 30 november 2007
Windows Vista, is net zoals Windows 2000, En Windows XP. Gebaseerd op Windows NT-kernel (kern van besturingssysteem). Versie nummer van Windows NT-kernel 6.0

Windows 7

Windows 7 “codename: Blackcomb en Vienna” van microsoft, is de opvolger van Windows Vista
Op 2 juni 2009 bevestigde microsoft dat Windows 7, vanaf 22 oktober in de winkel zal liggen
Op 28 oktober 2008, werd ook bekend gemaakt dat, de officiële naam “Windows 7” zou heten.

de meest voorkomende problemen

Windows XP start op met de melding "NTLDR missing. press CTRL ALT DEL to restart".
Wat is er mis? Het bestand NTLDR is waarschijnlijk beschadigd, onleesbaar of geheel verwijderd. Alle NT gerelateerde besturingssystemen waar Windows XP ook toe behoord, gebruiken het bestand NTLDR om de computer te kunnen opstarten. Is dit bestand beschadigd, mist of werd verwijderd, kan Windows XP niet meer worden gestart. Om dit probleem te corrigeren gaat u als volgt te werk.
1. Start uw computer op middels de Windows XP cd-rom. Stel hiervoor uw bios zo in dat uw cd-rom station als primary boot device is ingesteld.
2. Wacht totdat u het eerste keuzescherm krijgt tijdens de installatie.
3. Kies de optie "R" van repair/repareren.
4. Geef de installatie van Windows XP op die u wilt repareren.Meestal is dit optie 1.
5. Bij de tweede vraag vult u het Administrator wachtwoord in. In veel gevallen is deze blanco, en druk op Enter/Return.
6. Typt u nu achter de DOS prompt volgende tekst, COPY X:I386NTLDR C: (X: staat voor de drive letter van uw cd-rom station)
7. Vervolgens COPY X:I386NTDETECT.COM.
8. Bevestig de vraag om te kopiëren met Ja/Yes.
9. Typ nu achter de DOS prompt Exit.
10. Herstart de computer zonder de CD in de cd-rom lade.
Uw computer moet nu weer probleemloos kunnen opstarten.
Windows XP meldt
"Windows could not start because the following file is missing or corrupt" C:WindowsSystem32Hal.dll
Bij het verschijnen van deze melding is het zeer waarschijnlijk dat het bestand boot.ini is beschadigd of er mist een belangrijke verwijzing. Het probleem is als volgt op te lossen.
1. Start uw computer op middels de Windows XP cd-rom. Stel hiervoor uw bios zo in dat uw cd-rom station als primary boot device is ingesteld.
2. Wacht totdat u het eerste keuzescherm krijgt tijdens de installatie. Kies de optie "R" van repair/repareren.
3. Geef de installatie van Windows XP op die u wilt repareren. Meestal is dit optie 1.
4. Bij de tweede vraag vult u het Administrator wachtwoord in. In veel gevallen is deze blanco, en druk op Enter/Return.
5. Typt u achter de DOS prompt volgende tekst.
6. Bootcfg /Rebuild om het systeem automatisch een nieuwe Boot.ini aan te laten maken.
7. Volg de verdere instructies op het scherm en herstart de computer.