InfoCash

Artikel

Printers

Auteur: mabye99 | geschreven op 07-09-2010

Een printer wordt gebruikt om documenten die je op de computer hebt gemaakt af te drukken op papier. Zo heb je nooit last van slordige bladen.


hoe werkt een printer

Hoe werkt een printer? Een printer wordt aangesloten op de computer door middel van een USB-kabel. Natuurlijk moet je de printer ook nog aansluiten in het stopcontact. Dan heb je ook nog de inktpatronen. Wanneer je zo'n inktpatroon koopt moet je letten op het nummer dat de printer aangeeft. Waar koop je zo'n printer? In zowat elke media winkel vind je wel een printer, natuurlijk heb je daarin verschillende prijzen die afhangen van de kwaliteit. Welke soorten printers zijn er? Er zijn heel veel printers op de markt en ik zal hier een paar voorbeelden geven. Als eerste heb je de 'normale printer' of inkjetprinter die afdrukt wat je op de pc hebt gemaakt d.m.v. dunne buisjes. In bedrijven worden de laserprinters gebruikt. Het papier wordt met een laser 'onzichtbaar' op het papier gedrukt. Daarna worden de 'onzichtbare' vlekken zichtbaar gemaakt door middel van een toner. Kleurenlaserprinters worden steeds meer betaalbaar. Het voordeel van deze printer is dat hij heel snel en heel efficiënt afdrukt. Het nadeel is als je zo’n printer wilt hebben dan ben je duur uit .

De geschiedenis

De geschiedenis van de printer. 1938 Chester Carlsson vindt een droog printproces uit, hij noemt het elektrofotografie. Dit is de basis voor de moderne laserprinter. Hij vroeg hierop patent aan, dit patent werd in 1947 gekocht door Haloid Company, het latere Xerox 1953 In 1953 werd de eerste high-speedprinter uitgevonden door Remington-Rand, voor op de UNIVAC-computer. 1969 - 1971 De eerste laserprinter, EARS genaamd, wordt door Xerox in het Xerox Palo Alto Center ontwikkeld en is voltooid in 1971. Laserprinters leveren tegenwoordig zeer snel afdrukken van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn geschikt voor het verwerken van grote aantallen printopdrachten. Dat komt omdat ze eerst alle opdrachten opslaan in hun geheugen, en dan pas beginnen met afdrukken. Laserprinters werken niet met inkt, maar met een toner. Ze maken handig gebruik van statische elektriciteit. 1971 Dit soort printer maakt net als een matrixprinter gebruik van naaldjes met inkt. Maar deze worden nu niet tegen een lint gedrukt, maar door gaatjes heen. Er zijn zwart-wit- en kleuren -inkjetprinters. 1976 De elektrofotografie en de laserprinter worden gecombineerd. Het resultaat is de IBM 3800, die 100 afdrukken kan maken in één minuut. Het werd geïnstalleerd in FW Woolworth's data centrum in Milwaukee, Wisconsin. 1984 De HP ThinkJet is de eerste laserprinter voor de consumentenmarkt. 1992 In 1992 brengt Hewlett-Packard de LaserJet 4 op de markt. Deze printer heeft een veel betere afdrukkwaliteit als voorgaande printers.