InfoCash

Artikel

Drivers

Auteur: TheBrutalLegend | geschreven op 08-09-2010

Hoe een driver werkt, hoe het gewerkt heeft en wat er soms mis is met een driver!


De drivers zelf

Driver staat voor stuurprogramma. Het is een specifiek stuk software dat een verbinding legt tussen de hardware en het besturingssysteem. Het stuurprogramma zorgt ervoor dat de programmeur van een applicatie niet hoeft te weten op welke hardware die gaat draaien. Op deze manier kan de programmeur en het besturingssysteem aanspreken.Het besturingssysteem spreekt vervolgens de hardware aan via het stuurprogramma.

De geschiedenis van de drivers

Het gebruik van stuurprogramma's heeft ervoor gezorgd bij het ontwikkelen van applicaties dat er geen rekening meer hoeft te worden gehouden met hardware. In de tijd dat MS-DOS nog het meest gebruikte besturingssysteem was, waren er nog bijna geen stuurprogramma's beschikbaar. Elke applicatie moest dus zelf een code in gaan voeren om de hardware weer aan het praten te krijgen. Maar het maakte de keuze van de hardware wel wat moeilijker, omdat het niet zeker was of de hardware wel voldoende ondersteuning zou geven aan de applicaties. Ook voor de programmeur zou het misschien wel een probleempje kunnen zijn.. Omdat het niet zeker was of de hardware in de toekomst nog wel compatibel zou zijn met oudere producten. Sinds ze gebruik maken van een stuurprogramma (drivers dus), hoeft er bij het ontwikkelen geen rekening meer worden gehouden met de hardware.

Storingen? Ja helaas die zijn er ook

Drivers kunnen ook problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld als er nieuwe drivers uitkomen. Dan kan het invloed hebben op andere drivers. Dit kan tot fouten leiden in het besturingssysteem. Dit probleem kan opgelost worden door de drivers te gebruiken die wel werkte. Of u moet wachten totdat er nieuwere of beter werkende drivers uitkomen.

De toekomst van de drivers

Voor software of hardware komen er vaak weer nieuwe drivers om het te verbeteren.