InfoCash

Artikel

Huiskatten

Auteur: redsjiem | geschreven op 05-07-2011

De kat naar aangenomen wordt het eerst tot huiskat gemaakt door de egyptenaren, heden ten dage in de meeste gezinnen over de hele wereld bekend als huis dier. de voorgeschiedenis van de kat, staat vermeld in mijn artikel.


De huis katten.

De katten die tam zijn gemaakt zijn de huis katten, wat informatie over deze katten zoals een van die dingen is natuurlijk dat het gewicht varieert sterk, met een maximum van 9 kilo gram. Het is een sierlijk dier met een welgevormd krachtig lichaam en een ronde kop met brede, van snorharen voorziene snuit. de snorharen doen dienst om het dier zijn weg in het donker te doen vinden. De poten zijn stevig, de voeten klein, met intrekbare klauwen; Deze laatste worden scherp gehouden door veelvuldige krabben op een ruw oppervlak en zijn een belangrijk hulpmiddel bij het klimmen.

Kleur van de vacht.

De kleur van de vacht varieert sterk. Van de veel voorkomende Cyperse kat bestaat een gestreepte vorm met smalle verticale strepen op het lichaam, gelijk aan de huidtekening van de boskat en de europese wilde kat. De gevlekte vorm heeft vlekken en brede lengtestrepen op een lichte ondergrond. In bijzonderere gevallen is de donkere tekening minder talrijk, duidelijker van kleur en scherp afstekend tegen de lichte ondergrond.

Er bestaan vele andere kleuren, bijv. Gemberkleur, schildpadkleur, blauw, zilver, zwart. Al deze kleuren zijn door mutatie ontstaan, nadat de kat huisdier was geworden. De geheel witte is of een albino met roze ogen of een erfelijk witte met gewoonlijk blauwe ogen. Darwin heeft het eerst ontdekt dat witte katten met blauwe ogen gewoonlijk doof zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de oren van jongen van dove witte ouders enige dagen na de geboorte nog normaal waren, maar dat daarna 75% spoedig  ook doof werd. 

Enorm veel over de katten hun vacht en wat alles daarom om heen betekend.