InfoCash

Artikel

Waarom een buitenlandse hond

Auteur: pannehoeve | geschreven op 04-08-2011

Dat is vaak de vraag die we krijgen, waarom halen jullie honden uit het buitenland terwijl er in Nederland ook zoveel in de asiels zitten, in dit artikel willen we graag antwoord geven op deze vraag maar willen we ook benadrukken dat als je op zoek b


Asiels in Nederland

Geen enkele hond hoort in het asiel thuis, niet in het buitenland maar ook niet in Nederland. Echter in de asiels in Nederland zitten de honden vele malen comfortabeler dan in de asiels in het buitenland, nu mag dat natuurlijk geen reden zijn om een hond in een Nederlands asiel te laten zitten. Echter de asiels die we als organisatie Huvo tot nu toe hebben gecontacteerd om te helpen daar krijgen we alleen Nul op het rekest. Ze willen geen hulp van een organisatie en ze lossen het allemaal zelf wel op. Nu zouden we in theorie natuurlijk best een hond uit een Nederlands asiel kunnen kopen maar we moeten dan een contract tekenen dat we deze hond niet doorverkopen en als we alle honden zelf moeten houden dan zijn we snel klaar met de hulp aan honden.

 

Wat zit er in de asiels in Nederland

Als je de sites van de asiels in Nederland bekijkt dan zitten er heel veel probleemhonden, dat is niet waar mensen op zitten te wachten die op zoek zijn naar een leuk hondje. Nu willen we natuurlijk niet zeggen dat het allemaal probleemhonden en moeilijke honden zijn maar over het algemeen zijn ze toch al verpest. Bovendien is er vaak weinig informatie over of ze met kinderen kunnen en niet alle asiels zijn even eerlijk over hun honden. Nu scheer ik even alles over 1 kam en dat is natuurlijk niet eerlijk want we hebben niet met alle asiels contact gehad en niet alle asiels zijn oneerlijk over de honden, ik denk en ik hoop dat wij contact hebben gehad met de verkeerde asiels en we gaan er vanuit dat er in Nederland ook heel veel goede asiels zijn. Blijft wel het feit dat de honden die er zitten over het algemeen toch wat grotere honden zijn of honden met behoorlijke gedragsproblemen.

 

Honden uit het buitenland

Omdat de plaatselijke bevolking in het buitenland de honden vaak niet uit de asiels haalt maar bij de dierenwinkel op de hoek een pup gaat halen blijven alle honden in de asiels in het buitenland zitten, groot of klein maar ook makkelijk of moeilijk. Dat is ook de reden dat veel mensen kiezen voor een hond uit het buitenland, de keuze is enorme en voor een leuk bedrag zijn er ook gewoon pups te koop of een wat kleiner hondje zonder problemen.

 

Ook de honden uit het buitenland zijn vaak probleemhonden

Een volmondig nee hierop. Het probleem waardoor het probleemhonden worden ligt vaak (evenals bij de Nederlandse honden overigens) bij de baasjes maar ook bij de organisaties. Buitenlandse honden zijn wezenlijk anders dan Nederlandse honden en daar moeten de adoptiebaasjes wel rekening mee houden en ook in voorgelicht worden. Wij zijn van mening dat adoptanten nooit genoeg voorlichting kunnen krijgen over de honden die ze gaan adopteren of dat nu een Nederlandse hond is of een buitenlandse hond en door het gebrek aan informatie voor de nieuwe baasjes plus het feit dat veel mensen de hond zielig vinden omdat hij bijvoorbeeld uit een dodingsstation komt behandelen ze de hond niet meer als hond maar als een zielig wezen en de hond maakt daar dankbaar gebruik van en ontpopt zich in no time tot een probleemhond.

 

Probleemoplossingen

Kijk eens bij de andere artikelen van mij om te zien hoe je een hond vanaf het begin goed opvoed. Er staan een aantal artikelen bij waarmee je meteen een goede start kunt maken met je nieuwe hond. Informatie is heel belangrijk en ik hoop dan ook van ganser harte dat een ieder die een hond aanschaft of heeft nog eens even bij mij andere artikelen kijkt.