InfoCash

Artikel

De Pharaohond.

Auteur: ABelle | geschreven op 22-07-2012

Bij een Pharaohond zou je denken aan een Egyptische hond wat door Pharao's zijn ontdekt of door Pharao's werden gehouden. Ook wordt weleens gedacht dat een Pharaohond iets edels over zich heeft, maar geloof me niets is minder waar.


Afkomst en uiterlijk:

De Pharaohond komt oorspronkelijk uit Malta. en is van oorsprong een Jachthond met een uitmuntend zicht, gehoor en reukvermogen). Ook is het een gezinshond. Deze hond heeft een korte maar glanzende vacht, dat loopt van reebruin tot donkerbruin. Een witte staartpunt is gewenst, wot op de borst en tenen en een smalle witte bles is toegestaan, maar liever niet.

Karakter:

De Pharaohond is een redelijke zelfstandige hond, hij is speels, moedig, evenwichtig, waaks en zeer trouw aan de baas en diens gezin. Het dier heeft een enorm uithoudingsvermogen en is een zeer goede jachthond. De opvoeding is niet moeilijk, wees consequent en zorg voor voldoende beweging, minstens een uur per dag.  Reuen van dit ras kunnen wat dominant zijn tegenover andere reuen. Met kinderen kunnen ze het prima vinden. Katten en knaagdieren echter zijn niet de ideaalste huisgenoten. Dit ras kan ze namelijk als prooi gaan zien. Indien u het dier van jongs af aan leert omgaan met katten moet het echter geen problemen geven.

Verzorging:

De Pharaohond heeft weinig vachtverzorging nodig. Zo nu en dan met een rubberen borstel het losse en dode haar verwijderen is voldoende.

Beweging:

Aangezien de Pharaohond een jachtinstinct heeft is het ook belangrijk dat deze hond voldoende beweging krijgt. Minimaal een uur per dag met de fiets erop uit trekken vindt deze hond prachtig. En ook jagen vindt deze hond prachtig, maar indien u dit niet wilt is coursing een prachtig alternatief. Pharaohonden kunnen weleens weglopen als ze in de buurt wild ruiken. Zorg daarom voor een degelijke en hoge omheining, want hoog springen kunnen deze honden

De Pharaohond wordt ookwel een halfwindhond genoemd omdat hij niet alleen op zicht, maar ook op reuk en gehoor jaagt en ook het slanke uiterlijk is een kenmerk van windhonden.