InfoCash

Artikel

De Beer en zijn leven

Auteur: haspeltje | geschreven op 18-10-2012

Dit artikel gaat over beren, eerst vertel ik waar en hoe beren leven. Daarna vertel ik wat over enkele beren soorten: De Grizzly beer, de Ijsbeer en de Maleise Beer.


Waar en hoe leven beren

Beren leven het meest in noord Amerika bijv. Canada. Daar heb ik beren ook zelf gezien. Ze leven ook in Spanje en in de tropisch regenwouden. Ze hebben daar natuurlijk wat dunnere vacht als de beren in Canada anders krijgen ze het veel te warm. Ze lieve in Canada vooral in de bossen als je daar gaat wandelen nemen de mensen bearsprea mee dat is een soort peppersprea maar dat 7x sterker. Ook roepen ze soms want een beer gaat nooit de kant op van geluid daar is een beer zelfs bang voor. Beren leven nooit in groepen, de grootste groepen dan leven ze in groep van 4 beren. Dat komt alleen voor als een beer 3 jonkies krijgt. Het mannetje verlaat het vrouwtje al meteen na het dekken.

 

Soorten Beren

Er zijn z’n 10 soorten beren ik ga over een paar soorten beren vertellen dat zijn: grizzly beer, ijsbeer, malaise beer.

 

De grizzlybeer

De grizzly beer wordt ook wel de bruine beer genoemd hij wordt 2,7 m lang en ongeveer 193 kilo zwaar. Hij komt veel voor in het noorden van canada. Zelf heb ik ook een grizzly beer gezien in canada met twee jonkies, dat zie je niet vaak in het wild.

 

De ijsbeer

De ijsbeer leeft op de Noordpool. Hij eet voornamelijk zeehonden en vis. Omdat de ijsbeer z’n goede camouflage heeft kan hij zacht op de prooi aflopen of zwemmen. Als hij een zeehond of vis onderwater wil vangen lukt niet altijd want hij kan maar ruin  een minuut onderwater blijven. Om te voorkomen dat de ijsbeer het koud krijgt heeft hij een vacht van 15 cm als de ijsberen niet goed kunnen jagen worden ze maar 6 jaar en sommige die het goed kunnen worden 30 jaar. Sommige welpen sterft al bij de eerst zomer.

 

Malaise beer

De malaise beer komt voor in de tropische regenwouden hij is nu eenmaal de beste klimmer van alle beren. Hij is misschien net iets groter dat een tamme houd. Veel mensen willen z’n lief beertje als hij klein is.