InfoCash

Artikel

Maltezer de hond en niet het snoepje

Auteur: Patricki | geschreven op 22-10-2012

In dit artikel kun je meer lezen over de Maltezer hond. De Maltezer behoort tot de categorie gezelschapshonden. Het is een ras en de honden zijn meestal wit. We behandelen een aantal leuke weetjes over deze hond. Vooral staat centraal wat deze hond voor gedrag vertoont en waarom het een echt gezelschapsbeest is.


Een Maltezer snoepje

Maltezers zijn hele lieve honden, omdat deze bij je gaan kruipen. Ze houden van gezelschap en vinden het heel leuk als je ze aait. Je hebt ook Maltezer chocolade snoepjes, die zijn lekker. Veel mensen denken dan ook vaak aan dit snoepje, als ze die hondennaam horen. Maltezers zijn speciale honden, die je niet heel vaak in het normale straatbeeld tegenkomt. 

 

Een Maltezer hond

De Maltezer hond heb je er in allerlei soorten. Vaak zijn ze wit en niet heel erg groot. Het zijn kleine, lieve honden. Ze zijn echt gezelschapsbeesten en kunnen zich erg gaan hechten aan hun baasje. Ze houden er niet van om te lang gescheiden te zijn van hun baasje of bazin. Deze hond houdt niet van enorme drukte. Je zult merken dat deze hondjes dan af en toe gedrag vertonen dat lijkt op iemand die vrij kalm van aard is. Ze zoeken namelijk bij drukte vaak hun mand op en bekijken van daaruit de situatie. Ze lijken op dat vlak dan nog wel op katten. Die kijken namelijk ook van een afstandje toe. Of wel de kat uit de boom kijken, voordat ze uberhaupt iets doen. 

Gedrag van deze hond t.o.v. andere honden

Deze hond is een rustige hond. Zijn gedrag is dan ook zodanig dat je van deze hond kunt zeggen dat het een heel fijn beest is. Ze kunnen in principe heel goed opschieten met andere mensen en honden. Ook is het een kindvriendelijke hond. Ze vinden het leuk om te spelen, maar luieren doen ze ook soms. In tegenstelling tot andere honden, maakt deze hond niet alles kapot in tuin, huis of dergelijken.