InfoCash

Artikel

Cradle2Cradle (deel 2)

Auteur: RoadRunner939 | geschreven op 11-06-2010

Het vervolg op het artikel over Cradle2Cradle.


Positief en Negatief.

Positieve gevolgen.

1. Aangezien 1 van de pijlers van Cradle to Cradle ' afval is voedsel' is, is er het voordeel dat er bijna geen afval overblijft met Cradle to Cradle.

2. Nog een voordeel is dat Cradle to Cradle schone energie uit de natuur gebruikt; Zonneenergie, windenergie en waterenergie, d.m.v. zonnepanelen, windmolens en waterturbines.
3. Alle producten met het C2C keurmerk kunnen 100% gerecycled worden. Dus eer is geen afval meer!

4. We kunnen alle rotzooi die nu op aarde ligt opmaken, zodat de aarde zichzelf beter kan herstellen, waardoor misschien het 'gat' in de ozonlaag verdwijnt. Ook kunnen we zo broeikasgassen verminderen.

Al met al kunnen we dus zorgen voor bijna geen afval en eindeloze energie. Prima idee dus, nu nog uitvoeren.

Negatieve gevolgen.

1. Je kan niet zomaar alles recyclen. Sommige gerecyclede producten brengen juist schade toe.

2. De huidige generatie zal niet langer de welvaart hebben die het nu ondervindt

De Bedenkers

Cradle to Cradle is bedacht door de schrijvers van het boek: William McDonough en Michael Braungart.

William McDonough.

William McDonough is een ontwerper. Hij heeft 3 U.S.A. Presidential Awards gewonnen. Samen met Braungart heeft hij het bedrijf; McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC). Dit bedrijf is vooral bezig met Cradle 2 Cradle. Ze geven het C2C keurmerk aan producten en zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen.

Michael Braungart.

Hij is een Duitse Chemist. Hij is sinds 1994 hoogleraar Chemie aan de universiteit van Lüneburg. Hij is docent geweest op vele universiteiten en zijn werk is over de hele wereld verspreid. Hij is mede-oprichter van een aantal bedrijven. Hij werkt ook samen met erg veel organisaties. Hij heeft dus ook samen met McDonough Cradle to Cradle ontworpen.