Advertenties

Insecten en ongedierte (Dier en Natuur)

Fruitvliegjes

In de zomer, wanneer de temperatuur wat warmer is, komen ze ineens tevoorschijn; fuitvliegjes. Je vraagt je af waar ze zich al die tijd hebben schuilgehouden. Hoewel ze niet steken of bijten, wil je er toch zo snel mogeljk vanaf.
Auteur: Dirkje | geschreven op 10-07-2010

Vlooien

Wanneer het weer warmer wordt, krijgen we er weer last van. Vlooien. Vaak meegenomen door een huisdier (meestal een kat of een hond) Kan het aantal bij voor hen gunstige omstandigheden explosief groeien. Zo erg, dat ze niet genoeg hebben aan de huisdieren en ook de mensen lastig gaan vallen. Er word...
Auteur: Dirkje | geschreven op 10-07-2010

Help, een wespennest!

Hoewel het nuttige dieren zijn (ze eten schadelijke insecten) hebben we ze toch liever niet bij ons in de buurt. Zeker niet in grote hoeveelheden. Daarom is het vaak wel even schrikken wanneer we een wespennest ontdekken. Wat nu te doen?
Auteur: Dirkje | geschreven op 03-07-2010

Wespenplaag

In de Telegraaf stond laatst (23 april 2010) dat Nederland wederom geplaagd zal worden door grote hoeveelheden wespen. Bioloog Van Vliet van de Landbouwuniversiteit van Wageningen ziet het aankomen als de komende weken droog en zacht blijven. De winter heeft het de wespenkoninginnen makkelijk gemaak...
Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 06-05-2010

De processierups veroorzaakt veel overlast

Met hun gekleurde vleugels roepen vlinders vaak veel bewondering op. Moeilijk voor te stellen, dat ze eerst rups waren. Hoewel de vlinder geen overlast veroorzaakt, is dat met sommige rupsen wel anders.
Auteur: Dirkje | geschreven op 10-04-2010