Advertenties

Overige (Dier en Natuur)

Temperatuur en lichtintensiteit bij jongvee

Hoe beter een kalf opgroeid, hoe beter haar prestaties zijn als melkkoe. Daarom staat in dit artikel uitgelegd wat de beste waarden zijn qua temperatuur en lichtintensiteit tijdens de opfok van jongvee.
Auteur: haspeltje | geschreven op 09-04-2013

Huisvesting jongvee

Als er een kalfje wordt geboren, wordt het kalf meestal direct bij haar moeder weggehaald. Ze worden dan gelijk al gehuisvest in groepshuisvesting met 2 รก 3 kalfjes in een van de 3 oude varkenshokken die bestaan uit een betonnen vloer op het voeder gedeelte en daar achter roosters met smalle rooste...
Auteur: haspeltje | geschreven op 26-10-2012

Stallen voor Jongvee

Dit artikel gaat over het stalklimaat en de huisvesting van Jongvee (koeien). O.a. waar je allemaal rekening mee moet houden, en wat nou de beste stal is voor het jongvee op de boerderij.
Auteur: haspeltje | geschreven op 22-10-2012

Zijn dieren paranormaal begaafd?

Als u een huisdier heeft, heeft u waarschijnlijk gemerkt hoe het dier reageert op wat er in huis gebeurt. Nog voordat u uw koffers voor een vakantie begint te pakken, weet uw huisdier dat u weggaat en kijkt u verwijtend of ongerust aan. Dat zal zeker het geval zijn als u het naar een dierenpension b...
Auteur: asabeta1 | geschreven op 11-06-2011

Kernreactor en kernenergie.

Een kernreactor levert onze huizen warmte. Ze worden ook gebruikt in de medische wereld en zorgen ervoor dat schepen en onderzeeers voortstuwing krijgen. Maar zijn we deze kernenergie echt nodig?
Auteur: antrax | geschreven op 29-03-2011

De meest bijzondere dieren: de Wolverine kikker.

De meest bijzondere dieren: de Wolverine kikker. Haaien, krokodillen, walvissen en adelaars. Wie kent ze niet? Toch zijn er veel meer dieren op de planeet. Sommigen zijn zelfs in staat dingen te doen die niemand voor mogelijk had gehouden! In een serie artikelen gewijd aan 'de meest bijzondere die...
Auteur: Webmaster | geschreven op 21-02-2011

Herman de stier

Een aantal jaren geleden was er het plan om de eerste transgene stier voort te brengen. In dit artikel meer.
Auteur: JoostB | geschreven op 22-11-2010

Dieren deel 5.

We hebben al heel veel dieren behandeld, maar we zijn er nog lang niet. In het volgende artikel gaan we het hebben over de Prairehonden; Bizons; Japanse makaken; Kuifmangabey's; Huzaarapen de Sneeuwuil en kluten.
Auteur: pompstra82 | geschreven op 08-07-2010

Dieren deel 4.

In dit vierde artikel over dieren gaan we het hebben over kamelen; panters; boshonden; jakhalzen; rendieren en wilde runderen.
Auteur: pompstra82 | geschreven op 07-07-2010

Dieren deel 3.

In dit artikel gaan we het hebben over de bongo's; blauwe duikers; de zeehond; en de Sumatraanse tijger.
Auteur: pompstra82 | geschreven op 07-07-2010

Pagina    1    2