Advertenties

Zoogdieren (Dier en Natuur)

Soorten tijgers

Tijgers kent iedereen, maar er zijn heel veel verschillende soorten tijgers. Daarom vertel ik in dit artikel de belangrijkste kenmerken van 4 nog levende tijgers. En dat zijn de Siberische tijger, De Sumatraanse tijger, De Bengaalse tijger en de Bengaalse tijger.
Auteur: haspeltje | geschreven op 09-04-2013

De Beer en zijn leven

Dit artikel gaat over beren, eerst vertel ik waar en hoe beren leven. Daarna vertel ik wat over enkele beren soorten: De Grizzly beer, de Ijsbeer en de Maleise Beer.
Auteur: haspeltje | geschreven op 18-10-2012

Orang oetans, intelligenter dan chimpansees.

Lange tijd is aangenomen dat chimpansees de intelligentste mensapen zijn. Er zijn aanwijzingen dat de orang oetan, de "mens van het oerwoud", minstens net zo slim is en kan nadenken op het niveau van een kind van 6.
Auteur: Nastasha | geschreven op 14-08-2012

Koeientuin

Er zijn verschillende soorten stallen waar koeien in gehuisvest worden. De koeientuin is ook een stal waar tegenwoordig de koeien in gehuisvest worden. Lees hier meer over het nieuwe staltype "koeientuin".
Auteur: haspeltje | geschreven op 28-06-2012

De kustgorilla en de berggorilla

Gorilla's zijn de grootste en zwaarste mensapen die er bestaan. De mannetjes worden ruim 1,80 meter lang. Soms worden ze zelfs meer dan 2 meter lang en niet zelden bereiken ze een gewicht van 300 kilo.
Auteur: vincentR | geschreven op 19-11-2010

Zwemmen met de dolfijnen

Het is een droom van velen: zwemmen met dolfijnen. Er zijn speciale vakanties te boeken waar het zwemmen met deze prachtige dieren de hoofdrol heeft. Het schijnt ook therapeutisch te zijn. Het zou heilzaam zijn voor mensen met depressies, fobie├źn, spasmes en eczeem. Voor kinderen met ontwikkelingsp...
Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 11-05-2010

Paarden

Welke soorten paarden zijn er?
Waar kun je paarden voor gebruiken?


Auteur: pompstra82 | geschreven op 29-04-2010

Een paard kopen


Een eigen paard kopen is voor velen een kinderdroom. Toch moet deze beslissing niet zomaar genomen worden. Met een paard ben je immers heel veel uren bezig en het is niet zomaar een huisdier zoals een kat of hond. Waar dien je overal rekening mee te houden? De keuze van het soort paard? Hoeve...
Auteur: rpoelke | geschreven op 05-04-2010

Stekelvarken: schieten van stekels?

Het stekelvarken is een zoogdier dat geducht is om zijn grote stekels. Veelal wordt er gezegd dat het stekelvarken zijn stekels tot wel vijf meter ver kunnen afschieten. Is dit waarheid of een mythe?
Auteur: writersblock | geschreven op 05-03-2010