InfoCash

Artikel

Naief, Super

Auteur: runerke169 | geschreven op 02-04-2013

Wanneer het hoofdpersonage op zijn 25e verjaardag een partijtje croquet verliest van zijn oudere broer Kim, verliest hij niet alleen het spelletje maar ook de zin in het leven. Hij stopt zijn studies en trekt voor 2 maanden in in het appartement van zijn broer. Hij wil terug zin krijgen in het leven. Maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Met behulp van een rode plastic bal, een hamerbankje, vele lijstjes en faxberichten tussen hem en zijn broer, die ondertussen op reis is in Amerika, gaat hij op zoek.


Samenvatting

Wanneer het hoofdpersonage op zijn 25e verjaardag een partijtje croquet verliest van zijn oudere broer Kim, verliest hij niet alleen het spelletje maar ook de zin in het leven. Hij stopt zijn studies en trekt voor 2 maanden in in het appertement van zijn broer. Hij wil terug zin krijgen in het leven. Maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Met behulp van een rode plastic bal, een hamerbankje, vele lijstjes en faxberichten tussen hem en zijn broer, die ondertussen op reis is in Amerika, gaat hij op zoek.

Het ik-peronage mag in het huis van zijn broer verblijven gedurende zijn afwezigheid indien hij zijn post behoudt en doorstuurt via fax, het huis onderhoudt en hem een Volvo koopt. Ondertussen leert hij de peuter Borre  en Lise kennen. Met deze twee kan hij goed opschieten. Maar de zin in het leven is nog altijd niet terug..

Hij gaat verder met het analyseren van de alledaagse dingen op een weliswaar zeer naïeve manier en stelt vragen aan wildvreemde mensen. Af en toe keert hij terug naar zijn kindertijd en stelt hij lijstjes op. Verder leest een interresant boek over de tijd en de ruimte geschreven door ene Paul. Dit alles helpt hem echter niet veel in de zoektocht.

Tot op een dag dat zijn broer vraagt om naar Amerika te komen om zo zijn gedachten te verzetten en op zoek te gaan naar perspectief. Hij ziet het eerst niet zo zitten om naar het drukke en vuile Amerika te reizen. Maar belist toch om te gaan.

In New York trekt hij (met aandringen van zijn broer) op met zijn oudere broer. Die helpt hem niet echt bij het zoeken maar hij weet dat hij zijn broer op andere gedachten moet brengen of beter nog zijn broer moet minder nadenken over de dinges des leven. Samen gaan ze frisbeeën, bezoeken ze verschillende bezienswaardigheden, onder andere de Empire State Building en de New york Public Library.  Het ik-personage schrijft postkaarten naar Lise en Borre en gaat wandelen met een hond en blijft vragen stellen aan verschillende mensen in Central Park. Hij krijgt plots het idee om een servicelijn te beginnen. Een servicelijn die mensen kunnen oproepen als ze even en pauze willen.

Hij noemt ze de Poesje Mauw-lijn.

Op de terugreis naar huis beseft hij dat hij zijn zin in het leven teruggevonden heeft.