InfoCash

Artikel

Boekverslag: Het geheim van Cheops

Auteur: vincentR | geschreven op 12-10-2010

Het geheim van Cheops is een boek geschreven door Matthew Reilly. Dit is een uitgebreid boekverslag.


Het geheim van Cheops

De auteur van het boek is Matthew Reilly. Het boek heet: het geheim van Cheops. Het is uit gegeven in 2005 en de uitgever is A.W. Bruna uitgevers.

De Hoofdpersonen

De hoofdpersoon is Jack West Jr. Hij is 37 jaar, een Nieuw – Zeelander en oud militair. Hij is de leider van een groep bestaande uit 8 andere mensen waarvan alleen de codenamen bekend zijn. Hij heeft gestudeerd onder Max T. Epper, ook onderdeel van de Negen. West wordt gezien als een van de beste militairen van de wereld. Hij staat vierde op een lijst van het Pentagon. Zijn linkeronderarm is een prothese en Max is de enige die weet waarom. Hij heeft ook een valk genaamd Horus.

De andere hoofdpersoon is Lily. Zij is een tienjarig meisje die cruciaal is voor de zoektocht. Zij is de dochter van een orakel. Zij kan een oude taal lezen die leiden naar de zeven wereldwonderen. Verder heeft ze de code namen veranderd in wat gezelligere namen en zij is degene die het team bij elkaar houdt, want de teamleden doen alles voor haar en daarvoor leggen ze hun vijandigheden naast zich neer.

Thema

Het thema is avontuur, want ze moeten op zoek naar de zeven wereldwonderen en dat is natuurlijk niet makkelijk en ze gaan op veel avonturen.

Tijd

Het verhaal speelt zich af in de 21e eeuw rond 2005. het hele verhaal duurt 334 bladzijden en er gaat ongeveer een jaar voorbij. Het eindig op 8 november 2006.

Ruimte

Het verhaal speelt zich af op heel veel plaatsen, want ze moeten zoeken naar de zeven wereldwonderen en die liggen overal. Dus het verhaal speelt zich af in: Egypte, Griekenland, Italië, Engeland, Namibië, Kenia, Afghanistan en Australië. Het grootste gedeelte speelt zich af in Australië, want daar ligt hun thuisbasis.

Inhoud

Duizenden jaren geleden is er een ritueel uitgevoerd die de wereld nog is bijgebleven. Nu staat het ritueel opnieuw op het punt om te beginnen. De strijd om de wereldheerschappij is losgebarsten.
Jack West is de leider van een team van acht mensen en één kind waar alleen de codenamen bekend zijn. Die zijn: Huntsman, Wizard, Witch Doctor, Archer, Bloody Mary, Saladin, Matador en Gunman. Zij zijn allemaal speciaal gekozen dor hun land voor deze missie. Ze moeten het opnemen tegen het Vaticaan en de Amerikanen. Ze moeten op zoek naar de zeven wereld wonderen, omdat daar de dekstenen van de gouden driehoek van Cheops in liggen. Wie deze op de juiste manier plaatst kan kiezen voor duizend jaar vrede of duizend jaar heerschappij voor zijn land of volk. De eerste ligt in het hoof van de Kolossus van Rhodos. Ze hebben Lily meegenomen, omdat zij de enige is die een oude taal kan lezen. Jack had haar gered, omdat de leider van het Vaticaan dacht dat er maar één kind was geboren van het orakel, maar het waren er twee. Ze komen altijd als eerste aan, maar op een of andere manier zijn de andere altijd op dezelfde plek. Dit komt, omdat Jack een microchip in z’n schouder heeft. Om een van de wonderen te vinden moet en ze een terrorist uit Guantanamo Bay redden, want hij is de enige die de plaats weet. Natuurlijk doet hij ook een gooi naar de wereldheerschappij. Als ze de Amerikanen alle dekstenen hebben gaat het Vaticaan en Jack mee naar Egypte. Eerst probeert het Vaticaan het, maar het orakel dat geofferd moet worden vlucht. Dan probeert de terrorist het. Hij denkt dat het gelukt is, maar je moet een stuk zand uit je land meenemen dat alleen daar voorkomt. Het blijkt dat Jack het heeft verwisseld met stof uit z’n eigen land. De terrorist had Lily geofferd, maar zij deed het uit vrije wil en daarom heeft ze het overleefd. Ze had dit gedaan, omdat ze het zand herkende, want Jack had dit altijd in zijn kamer staan. Dus nu heft Nieuw – Zeeland de macht zonder dat ze het weten en dat is toch maar het beste.

Uitleg titel

Ik denk dat het boek zo heet, omdat ze moeten zoeken naar het geheim van Cheops. Dat is de deksteen die ooit op de piramide schitterde. Het kan ook zo heten, omdat de piramide het enige overgebleven wereldwonder is, dus misschien verbergt de piramide het geheim van de andere wereldwonderen.

Eigen mening.

Ik vond het een heel leuk boek, want het was spannend en het was goed te lezen en niet te moeilijk geschreven. Ook vind ik dit soort boeken ook heel leuk, want er gebeurt heel vaak iets. Een grappig feit vind ik dat het niet alleen tussen de Amerikanen en de Europanen, maar dat ook andere landen zich er mee bemoeien en dat ook de terroristen erbij betrokken worden, want dat gebeurt niet zo vaak.