InfoCash

Artikel

Boekverslag Groeten uit Londen van Joyce Pool

Auteur: laurens313 | geschreven op 20-10-2010

Titel: Groeten uit Londen
Schrijver: Joyce Pool
In dit artikel staat een samenvatting en mening over het boek.


Inhoud

Het boek gaat over Jamal en Sanne. Ze zijn allebei 16 jaar oud en verliefd op elkaar. In het verhaal gaan Jamal en Sanne op werkweek in Londen. Alles leek goed te gaan, totdat ze plotseling in de bus van vreemdelingen een boek waarin een bom verstopt zat kregen. Ze werden opgepakt door de Londense politie en verdacht van een terroristische aanslag. Sanne werd al vrij snel weer vrijgelaten, terwijl Jamal, een Marokkaan, nog veel langer moest blijven. De politie bleef hem vragen stellen, over zijn geloof en familie. Uiteindelijk werd ook Jamal vrijgelaten. Hij was blij dat hij eindelijk vrij was, maar tegelijkertijd boos op de Londense politie. Hij besefte nu meer dan ooit dat hij van allochtone afkomst is.

Mijn mening over het boek

Ik vond het een leuk boek, het onderwerp sprak mij aan.
Het verhaal vond ik erg overzichtelijk. De schrijver schreef namelijk steeds per hoofdstuk over welke persoon het ging. Het was steeds spannend of Jamal vrij zou komen na een ondervraging, of dat de politie hem nog langer vast zou houden.
Het lijkt mij vreselijk om in een cel van 2 bij 2 meter vastgehouden te worden.
Voor de werkweek in Londen had Jamal helemaal niet het gevoel dat hij een Marokkaan was. Ook ging hij zelden naar een moskee. Hij ging veel om met Nederlanders en voelde zich ook Nederlander. Zijn geboorteland Marokko kende hij nauwelijks.
Ik vond het boek gemakkelijk te lezen. Ook was het geschikt voor mijn leeftijd. Het verhaal is erg geloofwaardig, omdat er in het echt ook zoiets kan gebeuren. Als ik Jamal was zou ik ook boos zijn over wat er gebeurd is. Jamal is slachtoffer van deze tijd.
Dat het boek een open einde had, vond ik wel jammer. Ik zou wel willen weten hoe Jamal nu door het leven gaat.