InfoCash

Artikel

Carry Slee, Afblijven

Auteur: antrax | geschreven op 21-10-2010

Afblijven, een boek van Carry Slee. Gebaseerd om jongeren van de drugs af te houden. Wanneer je het boek leest grijpt het je erg aan, te weten wat drugs allemaal met je kan doen. De schrijfster heeft met dit boek als doel; zoveel mogelijk jongeren in te lichten over de gevaren van drugs. In 1998 kwam het boek uit, dit was tevens de tijd dat jongeren ook meer begonnen met het uitproberen van drugs. Doordat het verhaal zich afspeelt in Nederland, grijpt het je steeds meer aan.


Hoe het begon.

Melissa is een meisje die in een clip wil meespelen, ze is erg onzeker maar tijdens de opnames van de clip komt ze in aanraking met Jim, Katy en Ron. Ze gebruiken drugs en lijken hierdoor erg stoer. Ze halen Melissa over om het ook een keer te proberen en de onzekere Melissa veranderd langzaam in een verzekerde meid die dacht dat ze alles aankon. Haar leven begon met een simpele joint. Hoewel ze stoned was ging ze toch naar huis, ze vertelde het excuus aan haar moeder dat ze naar boven ging i.v.m hoofdpijn. Een paar dagen later is Melissa weer in contact met Jim. Van hem krijgt ze een pilletje. Jim verteld haar dat ze dan wat gemakkelijker voelt. De baas die de clip maakt weet niks van deze xtc-pilletje af. Maar iedere keer tijdens een clip opname neemt Melissa weer een pilletje en langzaam veranderd het lieve meisje in een drugsverslaafde. Wanneer ze voor een opname geen pilletje krijgt, raakt ze in paniek. Rob wil haar er niet meer bij hebben. Toch blijft Melissa bevriend met Jim. Wanneer ze elkaar weer een keer spreken neemt hij haar mee na een discotheek. Ze neemt een pilletje en veranderd in een echte diva. De discotheek staat bekent om de vele drugsgebruikers die r rond hangen. Als de ouders van Melissa er achter komen wat hun dochter doet, zijn ze ten einde raad. Wanneer Melissa weer een pilletje neemt en vervolgens flauwvalt zit er geen andere keus meer op. Nu moet ze stoppen. Jordi besluit haar te helpen met het afkicken van haar verslaving. Na een tijdje komt Jim weer in beeld, hij wil geld zien. Hij vind dat hij haar genoeg pilletjes heeft gegeven. Maar Melissa heeft dit geld niet en haar wereld stort in. Ze loopt weg van iedereen en haar ouders zijn ongerust. Na eindelijk 3 weken vinden ze Melissa. Ze is uitgeput en kapot gemaakt door de drugs. Nadat ze beseft wat ze haar ouders en vrienden heeft aangedaan is ze vastbesloten om te stoppen.

Tot slot.

Het boek kwam in 1998 uit. Vind het een spannend maar ook een waarschuwend boek. De gevolgen van drugs kunnen wel erger zijn dan dit, maar het beginnen aan drugs gaat meestal net zoals in het boek beschreven wordt. Het feit dat de drugs ervoor zorgt dat je jezelf zeker voelt geeft een extra nadruk aan de gevaren.
Een echte aanrader om te lezen, goed informaties en makkelijk weg te lezen.