Advertenties

Overige (Educatie en School)

Hoe weet jij wat de juiste beslissing is?

Of je nu net klaar bent met de basisschool, de middelbare school of het hogere onderwijs... je staat altijd voor een keuze. Die keuze kan bestaan uit: wat nu? Ga ik verder leren, zo ja wat en weet ik het zeker? Of ben je er klaar voor om te gaan starten met werken in loondienst of ga je voor jezelf ...
Auteur: Marjolein | geschreven op 04-06-2012

Boekanalyse Het behouden huis W.F. Hermans

Het thema van het boek 'Het behouden huis' is: de uitwerking van oorlog op het menselijk gedrag. Dit komt in het boek het duidelijkst naar voren bij de hoofdpersoon, de motieven, de titel en de structuur en techniek. Deze aspecten van het verhaal zullen in dit verslag behandelt worden ten aanzien v...
Auteur: laurens313 | geschreven op 03-06-2012

Interview met Karl Marx

Karl Marx was een Duitse denker en hij was een centraal figuur in het socialisme en het communisme. Op zijn denkbeelden is het marxisme gebaseerd. Dit is een denkbeeldig interview met de grondlegger van het marxisme.
Auteur: mrsbrainysmurf | geschreven op 06-11-2011

Boekverslag Pastorale 1943 van Simon Vestdijk

Pastorale 1943 is geschreven door Simon Vestdijk. In dit verslag wordt aandacht gegeven aan de verhaallijn en het thema van het boek. Het boek bestaat uit 478 bladzijden. Ben je van plan om het boek te gaan lezen? Bekijk dan eerst dit verslag, zodat je weet waar je aan begint.
Auteur: laurens313 | geschreven op 09-10-2011

Boekverslag Montyn van Dirk Ayelt Kooiman

Het boek Montyn is geschreven door Dirk Ayelt Kooiman. In dit verslag wordt speciaal aandacht gegeven aan de hoofdpersoon van het verhaal, de motieven, de vertelsituatie en het thema. Het boek bevat 340 pagina's.
Auteur: laurens313 | geschreven op 09-10-2011

Wat te doen tegen schooluitval?

Het komt tegenwoordig heel veel voor dat leerlingen vroegtijdig uit de schoolbanken stappen. Vaak gaat dit gepaard met omstandigheden thuis. Is dit wel nodig? Wat kan eraan gedaan worden? Wij vragen het de leerlingen zelf en delen hier hun ervaringen.
Auteur: rotterdamse | geschreven op 23-02-2011

Boetserend vertellen voor kleuters

BOETSEREN 1. Definitie Het is 1 van de moeilijkere vertelvormen. Als kleuterleidster/ouder moet je boetseren wat je nodig hebt om het verhaal te visualiseren. Je moet het verhaal, de verteltechnieken en de boetseertechnieken al goed beheersen om zo’n activiteit tot een goed einde te brengen.
Auteur: sofiitj | geschreven op 25-01-2011

Willem Wilmink

Willem Wilmink, een van de grootste Nederlandse dichters van de afgelopen eeuw, schreef vaak toegankelijke, grappige maar ook ontroerende gedichten. Hier meer over deze Twentenaar.
Auteur: JoostB | geschreven op 11-11-2010

Aanslag 11 september 2001 Amerika.

De wereld zit geschokt aan de buis gekluisterd wanneer het nieuw zich langzaam verspreid over een vliegtuigaanslag. 11 september 2001, veranderd langzaam in een zwarte dag. De hele wereld kan zien hoe er een 2e vliegtuig in de 2e toren boort. Angst en paniek is gezaaid en vele vragen zijn al die t...
Auteur: antrax | geschreven op 25-10-2010

Boekverslag Oorlogswinter van Jan Terlouw

Een boekverslag van het boek Oorlogswinter, geschreven door Jan Terlouw.
Auteur: laurens313 | geschreven op 20-10-2010

Pagina    1    2