InfoCash

Artikel

Apple's nieuwe MacBook Pro

Auteur: Infocasher | geschreven op 14-06-2012

Apple heeft in juni 2012 een MacBook Pro met Retina scherm aangekondigd op de WWDC. Deze MacBook heeft naast een Retina scherm een snelle processor en is lichter en dunner dan de voorgangers.


MacBook Pro met Retina scherm

De nieuwe MacBook heeft als opvallendste kenmerk het Retina beeldscherm. Retina is de benaming die Apple geeft aan schermen waarbij pixels vanaf een normale werkafstand niet te zien zijn. Deze beelschermen zijn dan ook super scherp.

Naast het Retina scherm heeft de nieuwe MacBook een snellere processor dan de voorgangers. Dit maakt de laptop nog sneller. Ook is de harddisk vervangen door Flashgeheugen. Dit zorgt er voor dat de laptop sneller is maar daardoor is deze ook lichter. Hierdoor heeft Apple ook de MacBook een stuk lichter kunnen houden. De MacBook gaat draaien op Mountain Lion in juli 2012.

Mountail Lion voor Mac

Voor de Mac is Mountain Lion vanaf juli 2012 verkrijgbaar. Hier is veel in verbeterd. Zo kun je het berichtencentrum (bekend van het mobiele besturingssysteem van Apple) openen op een Mac maar ook de browser is aangepast. Bladeren door tabbladen is in Safari een stuk makkelijker en het apparaat gaat beter samenwerken met de iPhone en iPad. Verder is het met Mountain Lion mogelijk om iMessage op de Mac te gebruiken, waarbij wisselen tussen Mac, iPad en iPhone erg makkeijk is. Alles word gesynchroniseerd. Naast deze grote toevoegingen en verbeteringen zijn er ook kleinere verbeteringen. Zo is dicteren toegevoegd, je kunt dus overal text to speech gebruiken.

Aanpassingen aan andere MacBooks

De MacBook Air en MacBook Pro hebben updates gehad. Ook dit werd aangekondigd tijdens het WWDC in begin juni 2012. Deze zijn een stuk sneller geworden en hebben ook Flash opslag gekregen in plaats van een hard disk. De processor is sneller, zowel de CPU als de grafische processor is onder handen genomen.