InfoCash

Artikel

5 Redenen om een PS3 te kopen

Auteur: jasperb | geschreven op 11-09-2010

Regelmatig wordt je overspoelt met alle mogelijkheden die je hebt om te gamen. Er zijn de afgelopen jaren 3 belangrijke consoles uitgekomen waar je de keuze uit hebt. In dit artikel vind je 5 redenen waarom de console die jij koopt een Playstation 3 moet zijn.


De vijf redenen

Reden 1: De beste Graphics
Van alle consoles die op de markt gebracht zijn, heeft de Playstation 3 verreweg de beste graphics. Je kan dan ook met de playstation 3 de hoogst mogelijke resolutie (1080p) weergeven. Daarnaast heeft de Playstation een HDMI-uitgang, waardoor je het beeld nog beter op je TV kan weergeven dan wanneer je een normale uitgang hebt.

Reden 2: Blue-ray
De Blue-ray speler van de PS3 is ook een van de pluspunten. Je kan door deze blue-ray speler, de films van de beste kwaliteit afspelen. Mede door de HDMI-uitgang heb je hierdoor een film weergeven in perfecte kwaliteit. Hiervoor hoef je dus geen apparte blue-ray speler voor aan te schaffen. Met een xbox360 of een Wii is het afspelen van blue-ray discs niet mogelijk.

Reden 3: Speciale Games
Voor de Playstation komen vele speciale games uit. Deze komen alleen op dit platform te spelen. Je zou hierbij kunnen denken aan de succesvolle God of War serie, killzone, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Uncharted, Singstar, Eye toy en bijvoorbeeld Buzz!.

Reden 4: Gratis Playstation Network
Waar je voor het online gamen bij de Xbox al snel 60 euro per jaar moet betalen, is het online spelen via Playstation Network geheel gratis. Je hebt dus geen extra bijkomstige kosten. Daarnaast kan bij elke game ook nog eens vele trophy's winnen. De resultaten kan je met je vrienden vergelijken.

Reden 5: Besturing
Sony is al jarenlang bezig met de ontwikkeling van de playstation. Na de Playstation 1 en de Playstation 2 zijn ze verder gaan ontwikkelen tot de playstation 3. De besturing is in de loop van de jaren zo weinig mogelijk veranderd, maar zoveel mogelijk verbeterd. Hierdoor is de besturing zo onder de knie te krijgen.