InfoCash

Artikel

ITunes

Auteur: TheBrutalLegend | geschreven op 07-09-2010

Lees hier alles over Itunes!!!!


De Apple ITunes software

Itunes is een software programma van Apple. Het is gemaakt om muziek te luisteren, video af te spelen en om muziek/video’s op je Ipod/Iphone te zetten. Maar een paar jaar geleden kwam Apple met een systeem waar je muziek kunt downloaden via Itunes.

De geschiedenis

Itunes begon in 2001, het werd pas na 2 a 3 jaar populair. Dat komt omdat de eerste versie niet helemaal gebruiksvriendelijk was. Maar na een paar updates werd het al makkelijker en kon je zelfs covers van Cd’s afhalen. Zodat het net echt was dat je een CD afspeelt. Rond 2005 werd het mogelijk dat je een CD of een apart nummer van internet kan halen, dat werd via ideal of creditcard gedaan.

Muziek op je ipod zetten

Als je een Ipod/Iphone heb aangeschaft dan moet je eerst Itunes downloaden om er bestanden op te zetten. Dat is nog steeds voor veel mensen een probleem, onder de iets ouderen dan. Na een tijdje gaat dit makkelijker omdat je het snapt. Er zit ook een autofunctie op, bij de nieuwe versies hoef je alleen je Ipod verbinding te maken en dan gaat alles automatisch.

podcasts

Sinds versie 4.9 is het mogelijk om Podcast te downloaden van internet, je hebt zowat alles van muziek tot cursus Spaans, de Podcasts zijn gratis en gaan nadat je hem gedownload heb makkelijk op je Ipod te zetten.

Nummers via internet kopen

1 los nummer kost rond de 1 euro. In 2005 dan want in 2009 werd besloten om de prijsklasse per nummer te veranderen. Ze kosten nu rond de €0.69, €0.99 en €1.29.
de oudere nummers zullen naar €0.69 zakken, de nieuwste €1.29 is. Na 1 maand wordt dat veranderd naar €0.99. je kunt ook albums kopen, die kosten rond de €9.99

Na een tijdje zal dit veranderen naar 7 a 8 euro

Problemen

Het programma is moeilijk te gebruiken voor mensen die minder kennis van computers hebben.

Als eerst moet het eerst installeren, dat is geen probleem maar het gebruik ervan is lastig. Veel mensen klagen dat ze niet weten hoe ze muziek op hun ipod moet zetten.

Ook als men muziek download dan kan het zijn dat het programma het niet herkent. Ook legale muziek kan het programma soms niet herkennen.

Innovatie

Voor itunes is er eigenlijk geen vernieuwing, misschien een nieuwe versie om de problemen te verhelpen. Maar Apple is Apple en Apple blijft men verrassen.