InfoCash

Artikel

TOCA race driver

Auteur: vincentR | geschreven op 11-11-2010

Het beste multiplayer race-spel voor op de computer, TOCA race driver. Met meer dan 30 circuits en heel veel verschillende wagens heb je oneindig veel mogelijkheden!


Besturing

De besturing van het spel kun je zelf helemaal instellen. Standaard zijn de pijltjestoetsen voor sturen, remmen en accelereren. Je kan kiezen tussen automatisch en hadmatig schakelen. Als je automatisch hebt ingeschakeld is het nog steeds een lastige uitdaging om te winnen. Er zijn verschillende camerastanden mogelijk zoals op de motorkap of in de auto.

Veel keuze

Er is enorm veel keuze in TOCA race driver. Zo kun je kiezen uit gewone circuits, off-road banen en zelfs terug in de tijd gaan en op banen uit de geschiedenis rijden. Een echte aandrader is de 'Oval'. Hierbij moet je kleine rondes rijden met schuine bochten, net als bij NASCAR. Alleen je kunt ook met F1 wagen die snelheden halen tot wel 395 kilometer per uur! Er zijn 10 categorieën met ieder rond de 15 speelmodussen zoals karten, Formule 1 en monstertruck rijden.

Resolutie

Het spel is gebaseerd op de werkelijkheid, dus alles ziet er verrassend realistisch uit. Alle circuits zijn tot in de kleinste details gekopiëerd uit de echte wereld. Het leuke hieraan is dat je sommige circuits welleens op tv ziet, als de echte courreurs erop rijden. Het spel kan op ongeveer iedere computer gespeeld worden, want je kunt de graphics heel laag en heel hoog zetten.

Split-screen

Vind je het ook saai om in de eentje te rijden? Met TOCA kun je met twee personen op een beeldscherm spelen. Je kunt hierbij uit alle racetypes kiezen. Je speelt niet alleen met zijn tweeën, je kan ook nog 6 computer bestuurde tegenstanders selecteren.

Career en Worldtour

Je kunt individueel een hele carrière starten met je eigen coach die je helemaal leert hoe je het beste kunt racen. Ook is er de mode 'Worldtour'. Hierbij moet je steeds uit 3 racetypes kiezen en die ook winnen om door te gaan naar de volgende ladder. Hierdoor speel je racetypes vrij die je vervolgens gezellig in de multiplayer mode kan gaan spelen.