Advertenties

Eten en Drinken RSS

Bier en wijn

Wijnsoorten

Er bestaan heel veel verschillende soorten wijn, elk passend bij een bepaald gerecht. Hier komen een aantal wijnen met hun eigenschappen aan bod.

Auteur: JoostB | geschreven op 20-11-2010

Parels van Antwerpen - Bieren

Antwerpen is onmiskenbaar gelinkt aan bier. De stad zelf heeft nog twee brouwerijen, waaronder de bekendste "De Koninck" is, en in Westmalle hebben we natuurlijk de "trappist".

Auteur: hardness | geschreven op 22-07-2010

Meer Bier en wijn

Buitenlands eten

Lekkere tapas zelf maken

Er is altijd wel reden voor een feestje. Of je nu geslaagd bent voor je rijbewijs of opleiding, jarig bent, een huis hebt gekocht, je kat heeft kittens gekregen, je hebt een succesvolle webwinkel geopend of je hebt promotie gekregen. Bij een feestje horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes maar j...
Auteur: Anzjuhla | geschreven op 18-01-2013

Capodanno: Italiaans nieuwjaar

In Nederland eten we traditioneel appelflappen en oliebollen tijdens de jaarwisseling. Om 12 uur middernacht toosten we met Champagne. Er valt niet zoveel nieuws over te zeggen. Onze landen om ons heen hebben ook zo een eigen eettraditie. Vooral die van de Italianen is interessant. Capodanno beteken...
Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 14-01-2013

Turkse muntsoep

Inleiding:Zoals je leest ga ik een gezonde recept voorleggen. Munt soep, of eigenlijk noemt men het ook wel yoghurt soep. Vooral in de winter maak ik deze soep regelmatig omdat, je het lekker warm krijgt en ook nog eens gezond is. De munt soep komt oorspronkelijk uit Turkije. 1 Volle glas gepelde t...
Auteur: Onbekend | geschreven op 03-12-2012

Meer Buitenlands eten

Cocktails

Recept 'BLOODY MARY'

Heb je even pauze of een vrij moment? Heb je eens zin iets lekkers dat niet lang duurt om te maken? Is het buiten warm en heb je zin om in je tuin te gaan zitten met een lekkere zelfbereide cocktail?
Zie hier het recept voor een lekkere bloody mary

Als je verderleest, kom je ook meer...
Auteur: sofiitj | geschreven op 26-03-2010

Meer Cocktails

Horeca

Horeca, voor- en nadelen.

Heerlijk, de zon schijnt en er is een zacht briesje zodat het buiten erg aangenaam is. Lekker met een borrel op het terras met een bittergarnituurtje erbij en natuurlijk niet te vergeten, vrienden. Ondertussen ben jij kei-hard aan het werk met het dienblad in je hand... Horeca en sociale contacten,...
Auteur: JTP1989 | geschreven op 18-05-2011

Meer Horeca

Kindertraktaties

Paas eierren met chocolade en paas gedicht

Nog even en het is weer pasen . De tijd voor eieren met chocola . u kan ze kopen . maar wat dacht u van zelf maken . en vevolgens opsmikkelen . paas eitjes met choco laagje ingredieten .
Auteur: patriciaswart | geschreven op 19-03-2014

Fondant taart voor je verjaardag!

Kunst op een bordje en nog eetbaar ook! Leuk voor verjaarspartijtjes van kinderen! Er zijn ook variaties mogelijk zoals het versieren van cupcakes of lollypops. Lekker knutselen, smullen en genieten gegarandeerd!
Auteur: Onbekend | geschreven op 20-04-2013

Traktaties voor kinderen maken

Iedereen die kinderen heeft zal vroeg of laat zijn/haar oogappel traktaties mee moeten geven om op school uit te delen. Kinderen vinden het leuk om iets te krijgen dat lekker is maar ook dat er mooi uitziet. Het oog wil natuurlijk ook wat.
Auteur: Anzjuhla | geschreven op 25-10-2012

Meer Kindertraktaties

Overige

Goedkoop tafelen tijdens de Kerstdagen

Tijdens de Kerstdagen gaat het veel mensen om gezelligheid met vrienden of familie en lekker eten. Echter raakt de crisis veel van deze personen of willen juist gewoon zo goedkoop mogelijk lekker en lang tafelen. In dit artikel worden enkele tips gegeven om voor zo weinig mogelijk geld toch lekker e...
Auteur: Anzjuhla | geschreven op 21-10-2013

Makkelijke hapjes voor feestjes

Met verjaardagen en dergelijke is het altijd maar weer de vraag: wat serveren we de gasten? Blokjes kaas en stukjes worst zijn de hapjes die we eigenlijk tegenwoordig te gewoontjes vinden. Dus we willen iets anders dan anders. Niet te moeilijk of teveel werk. Maar wèl dat de gasten kunnen zien en p...
Auteur: Anzjuhla | geschreven op 01-11-2012

Selenium en Zink tekort

Lange tijd hebben we gedacht, dat we voldoenden vitaminen, mineralen en spoorelementen binnenkrijgen, wanneer we maar gezond genoeg eten. En er zijn veel mensen die dit nog steeds denken. Maar is dit ook zo?
Auteur: Vigilance | geschreven op 14-04-2012

Meer Overige

Producten

Aronia bes; superbes vol Anthocyanen

De Aronia best komt uit Noord Amerika en was vroeger zeer populair bij de indianen. Deze bes wordt ook wel de appelbes genoemd. Het is echt een superbes vol met antioxidanten en andere voedingsstoffen.
Auteur: Vigilance | geschreven op 14-05-2012

Superfoods: rauwe cacao

Bijna iedereen is er dol op en er wordt wel gezegd dat het goed is voor je humeur. Chocola is er in allerlei soorten. Helaas kun je er niet teveel van eten wanneer je op je gewicht let. Tenminste, dat denken we. Maar is dat wel waar?
Auteur: Vigilance | geschreven op 17-04-2012

Verscheidene soorten spareribs

Er zijn origineel maar een paar verschillende soorten spareribs in het universum. Het merendeel van de soorten komen uit Europa. Er zijn ver uit elkaar smakende soorten sauzen en marinades beschikbaar en er zijn immense bijgerechten die men oneindig kan kiezen. Laten we eens een kijkje nemen in de v...
Auteur: Dario256 | geschreven op 03-01-2012

Meer Producten

Recepten

Het leren koken met de braadzak

Hoe gebruik je de braadzak? Er zijn veel recepten mogelijk die je kunt gebruiken om met de braadzak te koken. Het is een gemakkelijke manier om te koken, maar ook nog eens een gezonde manier om te koken.
Auteur: Maaike | geschreven op 21-12-2013

Italiaanse lasagne

Dit is mijn variatie voor Italiaanse lasagne. Persoonlijk gaat mijn voorkeur er naar uit om verse ingrediënten te gebruiken voor dit recept, al wil het ook prima met een ''potje'' ;)
Auteur: Onbekend | geschreven op 28-04-2013

Recept voor het maken van een salade niçoise

Ik heb dit recept vanuit mijn koksopleiding geleerd. Een lekker recept om eens uit te proberen of te variëren voor thuis. Zowel apart als maaltijdsalade te eten als bij de hoofdmaaltijd.
Auteur: Onbekend | geschreven op 14-07-2012

Meer Recepten