InfoCash

Artikel

Alles over de "Pancake"

Auteur: Joszhy | geschreven op 07-12-2010

Pannenkoeken, iedereen kent ze en de meesten vinden ze ook erg lekker, maar wat weten we nou echt van pannenkoeken? Weet u bijvoorbeeld hoe ze zijn ontstaan en waar ze eerst voor gebruikt werden?


Ontstaan

Heel erg lang geleden werd er al met graan,  rogge, tarwe, gierst of boekweit, met behulp van stenen of iets wat op een vijzel leek, gemalen en tot een pap geroerd. Dit werd eerst als een soort brood gegeten. De mensen kwamen erachter dat dit heel goed houdbaar was en dat met eieren het nog veel lekkerder werd. Ook werden ze gegeten toen ze nog warm waren, want dan zijn ze natuurlijk het lekkerst en zo was de pannenkoek geboren.

Enkele Varianten

In Rusland hebben ze ook een soort van pannenkoeken, deze heten Blinis. Deze pannekoeken worden met een hartige vulling gegeten. Ook in  Roemenië eten ze pannekoeken, clătită, met een vulling, alleen gebruiken ze ook wel een zoete vulling,

In Frankrijk worden er "crêpes" gegeten, dit zijn hele dunne pannekoeken.

In de Verenigde Staten hebben ze de "pancake", dit is een luchtig schijfje wat maar zo'n diameter van 15 cm heeft, maar is dankzij het rijsmiddel wel 2 cm dik.

De ontwikkeling

In de supermarkten zijn veel verschillende soorten voorgebakken pannenkoeken te vinden. Deze zijn makkelijk op te warmen in de magnetron, alleen verschillen deze voorgebakken pannekoeken erg veel met de eigen gemaakte pannekoeken.

Sinds een aantal jaar is er ook nog een nieuw product op de markt om pannekoeken te maken. Dit is een bus waar alleen nog melk bij moet en die dan geschud moet worden. Hierdoor kan heel snel een beslag worden gemaakt om toch zelf pannenkoeken te maken.

Hoe maak je het?

 In kookboeken zijn heel veel recepten te vinden, maar ook op internet is tegenwoordig heel veel te vinden om het te maken.