InfoCash

Artikel

Gegrilleerd braadkuiken met vruchten

Auteur: shiva000 | geschreven op 04-02-2011

Dit is een heerlijk gerecht vanwege de vele vruchten die eraan toegevoegd worden. U kunt het fruit ook uit blik nemen, als ze op dat moment moeilijk verkrijgbaar zijn in verse staat. Over het algemeen worden gevogelte en wild (en ook vlees)voor de bereiding maar half ontdooid. Hier wordt echter een uitzondering op gemaakt voor de stukken die heel kort gebakken of gegrild worden.


Benodigdheden braadkuiken met vruchten

Dit gerecht is niet moeilijk klaar te maken en niet alledaags van smaak. Ook is dit recept niet dikmakend, het bevat niet veel dikmakende calorieën.

Benodigdheden

1 braadkuiken of 2 piepkuikens of haantjes    

 paprikapoeder      

olie

zout en peper

2 bananen

citroensap

4 plakken ananas (desgewenst uit blik)

4 eetlepels kersen(desgewenst uit blik)  of morellen  uit      blik                                                                                                                                      

4 perzikhelften (desgewenst uit blik)

2 eetlepels boter

4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding van gegrilleerd braadkuiken met vruchten

Strooi op de buikholte van het gevogelte zout en peper en wrijf vervolgens over de buitenkant op (over het vel) wat paprikapoeder. Het gevogeltte bestrijkt u dan met olie en rijg de haantjes of het braadkuiken voorzichtig aan een spit. Hang dit onder een voorverwarmde grill en grilleer het braadkuiken gedurende 40 a 50 minuten. Ondertussen kunt u alvast de bananen gaan pellen en in plakjes snijden. Besprenkel de bananen met wat citroensap. Laat u het blikfruit (of vers fruit) goed uitlekken in een vergiet. Voordat de grilleertijd van de grill afgelopen is kunt u alvast wat boter in een koekepan smelten en daar de plakjes banaan in bakken. Haal daarna de plakjes uit de pan en houdt ze warm.

De vruchten toevoegen

In dezelfde pan maakt u de perzikhelften warm, daarna neemt u de ananas en de kersen. Om de amandelen te roosteren neemt u een koekepan met een stevige, dikke bodem. Amandelen roosteren doet u in een droge koekepan, dus geen olie of boter gebruiken! Daarna haalt u het braadkuiken of de haantjes uit de grill en leg ze op een voorverwarmde schaal. Daaromheen drapeert u het vruchtenmengsel van de bananen, de perziken, de ananas, de kersen of de morellen. Geroosterde amandelen geven een gerecht een specifieke verfijnde smaak en zal dit gerecht helemaal afmaken. U strooit de geroosterde amandelen erover heen en klaar is uw gerecht. Gegrilleerd braadkuiken met vruchten is ook heel geschikt te maken als u mensen hebt uitgenodigd voor een etentje. Het ziet er feestelijk uit en is licht verteerbaar.