InfoCash

Artikel

Recept 'bananencupcake'

Auteur: sofiitj | geschreven op 21-02-2011

Heb je zin in iets lekkers, maar kan je niet zo heel goed koken? Wil je toch zelf iets maken en niet naar de winkel hollen? Hieronder vind je het recept voor bananencupcake ! Dit recept is zeer makkelijk waardoor het voor iedereen toegankelijk is om te maken ! Bij dit recept heb je tegelijkertijd ook nog een stuk fruit op !


Ingrediënten die je nodig hebt:

100 gr fijne suiker 50gr zure room

2 Zakjes vanillesuiker 1 1/2 rijpe, gepureerde banaan

Papieren bakvormpjes 40gr gesmolten boter

65gr roomkaas 100 gr alpro soja bakken & braden

200gr zelfrijzende bloem 1/2 theelepel kaneel

175 gr bloemsuiker 3 eieren

1/4 theelepel nootmuskaat Muffinbakvorm

Bereidingswijze: 

1) De oven 10min voorverwarmen op 135°C. Boven een grote kom de bloem zeven en de vanillesuiker, de alpro soja bakken en braden & de suiker hieraan toevoegen. Mix dit tot je een geheel krijgt van grof zand. Voeg hierbij 1 voor 1 de eieren toe, en blijf mengen zodat de eieren er goed in vermengd zitten

2) Nadien voeg je de zure room eraan toe en mix je weer tot alles goed gemengd is. Voeg nu de kaneel, de bananenpuree, en de nootmuskaat toe en meng dit ook nog eventjes. Leg de vormpjes van papier in de muffinbakvorm en vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak dit vervolgens 25min gaar. (checken of ze klaar zijn: de cakejes veren terug op als je er lichtjes op geduwd hebt). Na 5 minuten kan je ze uit de bakvorm halen en verder laten afkoelen.

3) Voor de topping: meng 175gr bloemsuiker met 65gr roomkaas en 40 gr gesmolten boter. Doe dit mengsel op de cupcakes en werk af met gesmolten chocolade. 

 

Deze hoeveelheden zijn geschikt voor 10 personen.

De moeilijkheidsgraag is laag

De bereidingstijd is 30 - 60 minuten

De keuken is Amerikaans

 

 

Dit is ook een recept van Piet Huysentruyt

Het recept is klaar en smullen maar !