InfoCash

Artikel

Gezond en ongezond eten

Auteur: mrsbrainysmurf | geschreven op 12-09-2011

Gezond en ongezond eten, een hedendaags onderwerp waar veel over word gediscussieerd. Maar wat is nou gezond eten en wat is ongezond eten? Dit artikel bespreekt hoe je gezond en ongezond eten goed van elkaar kunt onderscheiden.


Gezond en ongezond eten

Gezond eten

Gezond eten is dat je alle nodige bouwstoffen, brandstoffen en hulpstoffen in een goede hoeveelheid binnenkrijgt. Bouwstoffen zijn stoffen die de groei stimuleren bijvoorbeeld eiwitten in vlees en vis. Brandstoffen zijn koolhydraten, dit zit bijvoorbeeld in aardappels. Dit heb je voor energie. En als laatste de hulpstoffen, dit zijn vitamines en mineralen en zitten bijvoorbeeld in groente en fruit. Gezond eten kun je goed bijhouden door de schijf van vijf. Dan moet je elke dag één ding uit elke categorie eten. Maar wel met een goede hoeveelheid. Verder is gezond eten gewoon eten waar niet te veel suikers, vet of zout in zit.

 Ongezond eten

Ongezond eten is makkelijk te onderscheiden van gezond eten. Er zit veel vet, suiker of zout in. Maar meestal trekt dit de jongeren ook het meest aan. Een broodje uit de muur of even naar de McDonald’s. Het is lekker snel maar ook heel ongezond. Een paar keer in de maand kan nog wel maar elke dag zulk slecht voedsel is heel slecht voor het lichaam. En kan later lijden tot hart- en vaatziektes. Verder is te veel alcohol en tabak ook heel slecht voor het lichaam. Maar eigenlijk is alles op een manier wel goed voor het lichaam bijvoorbeeld als je een burger eet dan zitten er koolhydraten in en heb je geen honger meer. Dan is het nog goed voor je, maar na een tweede of derde krijg je te veel slechte vetten en koolhydraten binnen. En is het niet meer gezond.

Verder is gezond eten , niet zo moeilijk als het lijkt. Maar alleen met gezond eten lukt het niet. Je moet nog steeds goed bewegen en sporten om gezond te kunnen leven.