InfoCash

Artikel

Gevulde tomaten.

Auteur: antrax | geschreven op 10-11-2011

Drie heerlijke recepten van gevulde tomaten, wie wil nou niet met kerst of een ander feestelijke gelegenheid een heerlijke warme voorgerecht op zijn of haar tafel serveren? Lees gauw verder voor drie budget recepten van gevulde tomaten.


Voorbereiding.

Een goede voorbereiding is het halve werk, per recept is het heel belangrijk om te weten welke producten je nodig bent. Maar we beginnen bij de keuken. Ruim de keuken goed op en leg de benodigheden klaar. Het is belangrijk om hygiensch te werken en zorgen er dan ook voor dat het aanrecht goed schoon is. Nog even de handen wassen en we kunnen beginnen.

Gevulde tomaten met gehakt.

Benodigheden: 

  • 4 tomaten.
  • 125 gram aangemaakte kalfsgehakt.
  • Peterselie.
  • Paneermeel.
  • Boter.
  • Zout en peper.

Snij de tomaten op ongeveer 3/4e van de hoogte door en schep ze leeg. Gooi het vruchtvlees niet weg. Leg ze dan omgekeerd op een bord neer en laat ze vervolgens uitlekken. Strooi na een minuut of 3 wat zout en peper in de uitgeholde tomaten. Verwarm de vruchtvlees van de tomaten en wrijf vervolgens deze door een zeep in de beboterde ovenschaal. Meng wat fijngehakte peterselie door het gehakt en vul de tomaten ermee. Zet de gevulde tomaten in de ovenschaal en doe nog wat kleine klontjes boter in de ovenschaal zelf bij de gevulde tomaten. Zet de ovenschaal in de oven op een temperatuur van 175 graden, dit voor ongeveer 20 minuten lang. Wanneer je klaar bent met de tomaten kun je nog wat peterselie erover doen ter decoratie.

Gevulde tomaten met eieren.

Benodigheden:

  • 4 tomaten.
  • Zout en peper.
  • 4 eieren.
  • Boter.
  • Peterselie.

Ook hier beginnen we met het snijden van de tomaten op een 3/4e hoogte van de hoogte en scheppen de vruchtvlees eruit. Ook gooien we het kapje niet weg.  Gooi het vruchtvlees niet weg. Leg ze dan omgekeerd op een bord neer en laat ze vervolgens uitlekken. Strooi na een minuut of 3 wat zout en peper in de uitgeholde tomaten. Verwarm de vruchtvlees van de tomaten en wrijf vervolgens deze door een zeep in de beboterde ovenschaal. Zet de tomaten in de ovenschaal met open kant naar boven. Breek in elke tomaat een ei en leg de kapjes op de tomaten. Voeg 2 eetlepels toe aan de ovenschaal en zet de tomaten voor 20 minuten lang in de oven op 175 graden, ook hier is weer decoratie mogelijk met peterselie.

Gevulde tomaten met ragout.

Benodigheden.

  • 4 tomaten.
  • Zout en peper.
  • Boter.
  • Ragout.

Snij de tomaten op ongeveer 3/4e van de hoogte door en schep ze leeg. Gooi het vruchtvlees niet weg. Leg ze dan omgekeerd op een bord neer en laat ze vervolgens uitlekken. Strooi na een minuut of 3 wat zout en peper in de uitgeholde tomaten. Verwarm de vruchtvlees van de tomaten en wrijf vervolgens deze door een zeep in de beboterde ovenschaal.  Vul de tomaten met ragout, welke soort ragout het is maakt niet uit. Smoor ze daarna in de oven op 175 graden  tot ze gaar zijn.

 

Bedankt en eet smakelijk.