InfoCash

Artikel

Zuurkool stamppot in het vat recept met spekjes en

Auteur: Webmaster | geschreven op 20-12-2011

Bij deze een recept voor zuurkool stamppot (in het vat) met spekjes en rookworst Een simpel en makkelijk te volgen en te bereiden recept voor een lekkere stamppot voor de winsterse dagen. Dit recept is genoeg voor ongeveer 3 a 4 personen met extras erbij gerekend.


Recept zuurkool stamppot voor 3 a 4 personen:

 

·         600 gram aardappelen

·         1 zakje zuurkool uit het vat (klein zakje)

·         2 a 3 eetlepels bona of andere margarine

·         Scheutje melk

·         1 HEMA rookworst of van een ander merk (wat je zelf het lekkerst vind)

·         Bakje gerookte magere spekreepjes

·         Zout, peper, nootmuskaat naar smaak

 

Verdere benodigdheden:

·         Grotere kookpan 2 x (middelgroot formaat kan ook, liefst roostvrijstalen pan)

·         Vergiet

·         Lepel (s)

·         Mes + schilmes

·         Snijplank (eventueel)

·         Stamper 

.         Keukenpapier

 

Bereiding van de stamppot:

·         Schil de aardappelen, maak ze schoon, kook ze voor 20 minuten in ruim water

·         Pak de zuurkool, laat deze uitlekken d.m.v. gaatje in de zak prikken, laten liggen op het aanrecht

·         Pak de andere kookpan, doe er water in, aan de kook brengen (later)

·         Als de aardappelen klaar zijn giet je ze niet af maar voeg je de zuurkool toe, let erop dat de zuurkool onder het water staat, kook deze nog 20 minuten

·         Pak de andere pan, doe de rookworst erin en kook op zacht vuur voor 20 minuten

·         Spekjes kun je de laatste 10 minuten bakken met of zonder margarine

·         Als de stamppot klaar is giet je deze af, stamp deze goed, voeg zout, peper, nootmuskaat, melk en boter toe en meng deze door elkaar heen

·         Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier

·         Giet de pan met de rookworst af (zo of dmv een vergiet)

·         Snijd de rookworst in stukjes

·         Doe de rookworst en spekjes bovenop de stamppot en klaar is Kees :)

 

Eet smakelijk!