InfoCash

Artikel

2 Quiche recepten

Auteur: Webmaster | geschreven op 25-12-2011

2 mooie klassiek Franse recepten; 1 voor een quiche met groene asperges met verse roomkaas (vega) en 1 recept voor quiche met spinazie en zalm. Beide de moeite waard om eens te proberen. Je kunt het serveren met een bijvoorbeeld een gemengde salade (als je wilt).


Recepten:

 Quiche met groene asperges en verse roomkaas

 

Benodigdheden:

 

• 2 plakjes bladerdeeg (vers of diepvries)

• 1 ei of 2 (= 40 gram eiwit + 40 gram eigeel)

• 0.75 dl room (letten op dat het verwarmd mag worden -> kookroom, room culinair of soortgelijk)

• 75 gram roomkaas (in blokjes)

• 4 stuks groene asperges

• Peper, zout, paneermeel, geklaarde (room) boter (boter dat gesmolten is, maar nog geel is en niet bruin)

• Eventueel veldsla of ijsbergsla voor de garnering

• Taartvorm, mes, deegroller, oven, spatel, weegschaal

 

Bereidingswijze:

• Rol het bladerdeeg uit en bekleed de beboterde taartvormen ermee (met geklaarde boter)

• Prik met een vork in de bodem en bedek het met een dun laagje paneermeel.

• Schil en blancheer de asperges (+- 5 minuten koken en dan afkoelen met koud water)

• Maak een liason van het ei, room, zout en peper

• Vul de taartvorm met de asperges, roomkaas en de liason

• Doe de quiche in de oven op 180 graden voor 20 tot 30 minuten

• Eventueel kun je sla als garnering bij de quiche leggen op het bord

 

Quiche met spinazie en zalm

 

Benodigdheden:

 

• 2 plakjes bladerdeeg (vers of diepvries)

• 3 eieren • 1 dl crème fraiche

• 120 gram geraspte kaas

• 1 ui (gesnipperd en aanfruiten)

• Zalm (vers of uit blikje) +- 100-150 gram

 • Peper, zout, bloem, geklaarde (room) boter (boter dat gesmolten is, maar nog geel is en niet bruin)

• Eventueel veldsla of ijsbergsla voor de garnering

 • Taartvorm, mes, deegroller, oven, spatel, weegschaal Bereidingswijze:

• Rol het bladerdeeg uit en bekleed de beboterde taartvormen ermee (met geklaarde boter)

• Blancheer de spinazie(+- 5 minuten koken en dan afkoelen met koud water en goed laten uitlekken) • Fruit de ui in een pan (even apart houden)

 • Meng de eieren, crème fraiche door elkaar (kloppen)

 • Voeg daarna de spinazie, kaas, ui en zout en peper erdoor.

• Vul de taartvorm met de stukjes zalm en verdeel het mengsel erover.

• Doe de quiche in de oven op 190-200 graden voor 20 minuten. Daarna nog 10-20 minuten op 170 graden.

• Eventueel kun je sla als garnering bij de quiche leggen op het bord.

 

 Eet smakelijk!