InfoCash

Artikel

Recept: Zomerse pastasalade

Auteur: Lieselot_90 | geschreven op 20-05-2012

Eet u in de zomer ook liever eens iets anders dan altijd de traditionele kropsalade, maïs, tomaat garnaal, komkommer of BBQ? Wil u eens iets verfrissends, dat bovendien goedkoop, lekker en snel bereid is? Lees verder en u vindt het ideale zomerrecept waar u vrienden en familie zeer blij zal mee maken!


Zomerse pastasalade

 Wat heeft u nodig om dit heerlijk gerecht te bereiden? (4 personen)

- 500 g vermicelli pasta (tricolore of uni)

- 2 tomaten

- 1 komkommer

- 150 g maïs (blik)

- 150 g doperwtjes

- 500 g hespenworst

- 1/2 paprika

- zure ajuintjes (bokaal)

- peper en zout

- mayonaise

 

Hoe bereidt u het?

Kook de pasta in gezouten water. Eens de pasta beetgaar is, giet u deze af en laat afkoelen of overspoel met koud water tot de pasta is afgekoeld. Tijdens het koken van de pasta kan u de groenten en het vlees versnijden in partjes (blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm).

Wanneer alles klaar is, brengt u alle groenten (behalve de ajuintjes) en het vlees bij de pasta en vermengt u dit allemaal. Voeg ajuintjes toe naar smaak, de zurigheid is zeer verfrissend. Ook peper en zout toevoegen naar eigen smaak. Vervolgens voegt u mayonaise toe ofwel een lichte vinaigrette. Wanneer u mayonaise onder de salade mengt, is het aan te raden een beetje van het vocht van de ajuintjes erbij te gieten.

Deze salade is het lekkerste wanneer u ze ijskoud serveert op een warme zomerdag. U kan deze uiteraard ook reeds een dag op voorhand klaarzetten.

 

Het leukste aan deze salade is dat u kan toevoegen wat u wenst! U kan afwissel in vlees, groentjes, pastasoort, zaken uitlaten die u man/vrouw/zoon/dochter niet lust, ... . Kortom: iets heel simpels, dat zeer lekker is en waarmee u eindeloos kunt variëren!

 

Smakelijk!

 

http://recepten.2link.be

http://www.2link.be