InfoCash

Artikel

Groene thee-ijs

Auteur: Babsie | geschreven op 29-03-2010

Matcha aisukurimu of kortweg matcha-ijs of groene thee-ijs is een ijscrèmesmaak die de meesten kennen van in het Japanse restaurant. Deze smaak was vroeger enkel zeer populair in Japan maar heeft intussen de hele wereld in zijn ban. Het groenkleurige ijs is nochtans niet meteen een kleur waar iedereen naar grijpt die het niet kent..


Gezond ijs

Matcha is een oppeppende groene thee die in het middelpunt staat van de Japanse theeceremoniën, de Chano-yu. Het bevat zeer veel aminozuren, mineralen, vitaminen en een stevige portie cafeïne. Zijn verfrissende smaak en geur brengen een frisse wind in de keuken. Met matcha-thee kun je immers verfrissende ice tea maken, smoothies en lattés oppeppen en desserts opfleuren. Of ijs maken!
Huisgemaakte groene thee ijs is zeer crèmig en als je hem zelf maakt, bovenal niet zoet. Op die manier kunnen de antioxidanten hun werk doen. Gebruik ook zeker de beste matcha én slagroom die je kunt vinden, zo wordt jouw groene thee ijs de beste, misschien zelfs lekkerder dan het ijs uit het Japanse restaurant om de hoek.

Aan de slag

Voor groene thee ijs hen je de volgende ingrediënten nodig: 2 cups melk, 2/3 cup suiker, 2 tbsp matcha, 4 eierdooiers en 1 cup slagroom. Vervolgens meng je de matcha met de melk en de suiker in een kookpot en laat dit gedurende 5 minuten koken. Roer voortdurend. Meng de dooiers met een beetje van de gekookte melk. Roer vervolgens alle melk voorzichtig door de dooiers.

Breng alles terug naar de kookpot en laat op een laag vuur sudderen terwijl je met een houten lepel roert tot het goedje aandikt. Laat niet koken. Koel deze mix af door in een kom te gieten die je vervolgens in koud water zet. Sla de slagroom en voeg deze bij het melkmengsel. Roer goed.

Na 2 uren haal je het ijs even uit de diepvriezer en roer je het gedurende 2 minuten om. Herhaal dit 2 keer.

Smakelijk!