InfoCash

Artikel

Turkse linzensoep

Auteur: Onbekend | geschreven op 22-11-2012

Voor de lezers heb ik hier een lekker gezond en een makkelijke recept geschreven, Het is een makkelijke gerecht die iedereen kan maken. Linzensoep komt vaak voor in de joodse en de Turkse keuken. Hier onder zal ik alles gaan schrijven wat er nodig is, 1 ding is het zeker.Het is een gezonde maaltijd.


Benodigheden

 

Wat heb je allemaal nodig:

1 Volle glas rode linzen

1  Wortel

1  Ui

1  Aardappel

1  Tomaat

1.5  Eetlepels tomatenpuree

5  Takjes Peterselie

1  Stuk Charleston groene peper ( Je kunt het halen bij de turkse groenteboer)

Snufje zout-zwarte gemalen peper

 

   Bereidingswijze:

Breng het water aan de kook. Nadat het gekookt is zet dan op de allerlaagste stand. Was de linzen en voeg ze in de pan toe. Was de wortel en de aardappel, Snij het in stukken en voeg het samen met linzen toe in de pan. Pel de uit en snij in 2 delen. Voeg het ook toe in de pan. Was de peterselie grondig, breek de  takjes eraf en de blaadjes van de peterselie kunnen in de pan. Je hoeft het dus niet in kleine stukjes te snijden. Haal nu de bovenkant van de groene peper eraf. Wel eerst de peper ook goed wassen. Breek met je vingers in 2 stukken en voeg het in de pan. Doe er 2 eetlepels tomatenpuree erbij en als laatst snufje zout toevoegen. Laat dit geheel met een lage stand een half uur goed doorkoken. Af en toe wel doorroeren 

 

Als het gaar is geworden, Kun dit geheel met een staafmixer pureren. Pureer het wel goed zodat er geen kleine stukjes achterblijft in de pan. Als je dit eenmaal gedaan hebt dan kijk je of het soep niet te dik is geworden, Zoja dan doe je er gekookd een glas water erbij. Laat dit  15 minuten op een lage stand nog doorkoken. Tijdens het koken pak je een klein pannetje en doe je er 2 eetlepel roomboter en laat het smelten. Voeg dan zwarte gemalen peper erbij en laat het 1 minuten zachtjes meekoken. Daarna giet je het bij de soep en goed roeren. Laat het dan 5 minuten doorkoken. En klaar is kees.

 

Je kan de turkse linzensoep met turks brood gaan eten.

Eet smakelijk