InfoCash

Artikel

Fondant taart voor je verjaardag!

Auteur: Webmaster | geschreven op 20-04-2013

Kunst op een bordje en nog eetbaar ook! Leuk voor verjaarspartijtjes van kinderen! Er zijn ook variaties mogelijk zoals het versieren van cupcakes of lollypops. Lekker knutselen, smullen en genieten gegarandeerd!


Een fondant taart voor je verjaardag!

Op verjaardagen kun je de jarige en bezoekers verrassen met een mooie fondant taart. Deze kan je zelf maken of laten maken door mensen in je nabije omgeving. Het allerleukste is dat het een persoonlijk tintje krijgt als je de taart zo aankleed dat het de jarige boeit. Het is gewoon kunst op een bordje. 

Op youtube.nl kun je veel filmpjes bekijken van hoe je zo'n taart in elkaar zet. Zo kan het zelfs een hobby van je worden, waarmee je nog wat kan (bij)verdienen ook. 

Er zijn ook variaties mogelijik! Cupcakes of lollypops zijn ook erg lekker en leuk om te maken, misschien zelfs tijdens een verjaarspartijtje van de kinderen. De kinderen kunnen zo zelf hun kunstwerkje maken en daarna lekker opsmikkelen. Plezier gegarandeerd!

Fondant is op suikerbasis gemaakt, je kunt ook kiezen voor marsepein. Marsepein is op amandelbasis gemaakt- Het smaakt anders en geeft een ander effect aan het geheel. Let wel op, want goedkoop fondant kan bepaalde geurstoffen bevatten die niet aangenaam zijn. Zo heb ik eens groene kerstboompjes op cupcakes willen maken, maar het rook naar plastic, dan vergaat je de eetlust snel.

Het mooie van fondant is dat het, net als klei, lekker geboetseerd kan worden. Dit is voor kinderen een fijn gevoel en al helemaal als ze weten dat ze tijdens het knutselen ook nog mogen proeven.  

Het nadeel aan dit geheel is dat het veel suiker en kleurstoffen bevat. Geniet, maar doe het met mate!

Dit bovenstaande is al een hype! Misschien zijn er al weer nieuwe gezondere variaties, waardoor je minder suikers en kleurstoffen binnen krijgt!