InfoCash

Artikel

Italiaanse lasagne

Auteur: Webmaster | geschreven op 28-04-2013

Dit is mijn variatie voor Italiaanse lasagne. Persoonlijk gaat mijn voorkeur er naar uit om verse ingrediënten te gebruiken voor dit recept, al wil het ook prima met een ''potje'' ;)


Ingrediënten:

 1 pak verse lasagnebladen (6 stuks per persoon)

. (jonge) Kaas ( 1 x plak per persoon)

. 1 (voorverpakt) bolletje Mozzarella ** (2 dunne plakjes per persoon)

· (slagersachterham/yorkham) Ham (1 x plak per persoon)

Half om half gehakt (+- 250 gram per persoon)

1 fles Grand'Italia Sugocasa erbe pastasaus (halve fles per persoon)

1 pakje Grand'Italia  bechamelsaus of flesje kant-en-klare bechamelsaus

1 halve liter melk (in geval van gebruik van een pakje bechamelsaus)

1 klein zakje Gehaktkruiden (Versteeghen)

Scheutje Zonnebloemolie of olijfolie (kleine fles) (voor het invetten van de lasagneschaal)

Snufje Peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder (naar smaak toevoegen)

Eventueel Parmezaanse kaas (naar smaak)

Dit recept is voor 1 persoon. Bij 2 personen verdubbel je de bovenstaande ingrediënten -> van alle ingrediënten heb je dan de volledige hoeveelheid nodig. In het geval van een 1 persoonsgerecht is de mogelijkheid om dit gerecht te maken voor 2 personen en de helft van de bereide saus te bewaren voor later gebruik (= in te vriezen). Hetzelfde geldt voor de lasagnebladen. Je gebruikt dan 6 van de 12 lasagnebladen. De andere 6 lasagnebladen kun je invriezen. Bechamelsaus kan niet ingevroren worden!

 ** Italiaanse zachte kaassoort verkrijgbaar in koemelkvariant of in de originele buffelmelk variant (zeer zacht van smaak, lijkt qua smaak iets op jonge kaas)

 

Extra benodigdheden:

· 1 grote Koekenpan of hapjespan

1 lasagneschaal (klein voor 1 persoon of middelgroot of grote schaal voor 2 personen)

· 1 Bord of middelgrote kom

· 1 (scherp) schilmes of koksmes

 · 1 Vork

1 Omscheplepel

· 1 opscheplepel (plat)

1 mixer of garde

1 Snijplank

· 1 Gasfornuis met oven

· 1 Pakje lucifers of aansteker

 

 

Werkwijze :

Stap 1: Leg alle ingrediënten op het keukenblad.

Stap 2: Leg alle extra benodigdheden klaar voor gebruik. De pan zet je op het gasfornuis en de lucifers/aansteker leg je erbij. De rest leg je op het keukenblad.

Stap 3: Pak het gehakt. Pak een kom en leg het gehakt erin. Pak de gehaktkruiden en bestrooi +- ¾ of ½ zakje over het gehakt heen (naar smaak). Meng het gehakt met de kruiden.

Stap 4: zet de oven aan op +- 200 graden of stand 4 a 5.

Stap 5: Hak (in geval van verse kruiden) de peterselie en knoflook. Bij gebruik van een pakje of potje kruiden kan deze stap overgeslagen worden.

Stap 6: bak het gehakt in 10 minuten. Voeg de Grand'Italia Sugocasa erbe pastasaus toe aan het gehakt. Laat dit in +- 10 minuten warm worden. Voeg naar smaak de peterselie, knoflookpoeder en paprikapoeder toe.

Stap 7: maak de bechamelsaus klaar. In geval van het gebruik met een pakje -> meet een halve liter melk af, meng dit met 1 zakje bechamelsaus en maak dit al roerend met een garde warm. In geval van een flesje -> kun je deze opwarmen.

Stap 8: neem de lasagnesaus en bechamelsaus van het vuur en zet deze op het aanrecht.

Stap 9: pak de lasagneschaal en vet deze in met olie. Een klein scheutje is genoeg.

Stap 10: pak de verse lasagnebladen, de kaas, mozarella en ham en leg deze op het aanrecht.

Stap 11: pak de lasagneschaal. Leg een laagje bechamelsaus erin, vervolgens een laagje lasagnesaus en daarna 2 lasagnebladen. Herhaal dit 2 keer. Leg op de 1 na laatste laag 1 of meerdere plakjes kaas, mozzarella en ham. Bedek dit met een beetje bechamelsaus. Ga verder met de 1ste stap van laagjes maken totdat de lasagnebladen en saus op zijn. Eventueel is de mogelijkheid de bovenste laag te bestrooien met Parmezaanse kaas (naar smaak).

Stap 12: zet de lasagne voor +- 30 a 35 in de oven op +- 200 graden/stand 4/5. Daarna is het gerecht klaar!

 

Te variëren met een salade of olijven erbij en/of Italiaans brood zoals ciabatta.