InfoCash

Artikel

Het leren koken met de braadzak

Auteur: Maaike | geschreven op 21-12-2013

Hoe gebruik je de braadzak? Er zijn veel recepten mogelijk die je kunt gebruiken om met de braadzak te koken. Het is een gemakkelijke manier om te koken, maar ook nog eens een gezonde manier om te koken.


De braadzak

Koken met de braadzak is een gezonde manier van koken. Waarom? 

Het koken met de braadzak is een manier om gezond te koken, vooral omdat je vetarm kookt. Je gebruikt geen boter, olie of andere vetten en toch is je vlees lekker mals en je groenten en aardappelen worden mooi gaar en blijven mooi in tact. 

Ook bepaal jezelf hoeveel zout en kruiden je toevoegd. Je kunt dus op een gezonde manier koken en eten en als je een vetarm dieet volgt, dan is dit de ideale manier om te koken. Ook is het een gemakkelijke manier om te koken.

Het gemak bestaat uit het feit, dat je alles bij elkaar in de braadzak kunt stoppen en in één keer kunt laten garen. De smaak blijft optimaal behouden en vlees blijft lekker mals, doordat groenten, aardappelen en vlees in eigen vocht garen, gaan er geen sappen verloren, maar worden er ook geen schadelijke vetten toegevoegd.

Wat is nu een gemakkelijk recept om mee te beginnen? Begin bijvoorbeeld eens met drumsticks en aardappelschijfjes, met sperzieboontjes.

Wat heb je nodig (4 personen):

500 gram sperzieboontjes

1 zakje aardappelschijfjes

8 drumsticks

kipkruiden

nootmuskaat

1 braadzak

1 braadschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de sperzieboontjes schoon en bestrooi deze met nootmuskaat en doe deze in de braadzak. Voeg de aardappelschijfjes toe en schudt het geheel goed door elkaar. Haal het vel van de drumsticks en wrijf ze in met de kipkruiden. Leg ze vervolgens op de groente en aardappelschijfjes. Sluit de zak en prik 2 gaatjes in de zak. Zo kan de stoom, die ontstaat tijdens het garen ontsnappen.

Leg de zak op de schaal en zet deze in het midden van de oven en laat dit een uur garen.

Knip vervolgens een gat in de zak, zo kan de hete stoom ontsnappen. Pas op, deze is erg heet! 

Daar