InfoCash

Artikel

Avocadomousse met bleekselderij, vol goede vetten

Auteur: Dirkje | geschreven op 11-04-2010

Hoewel je het misschien niet meteen zou denken is dit gerecht prima als tussendoortje wanneer je een paar kilo af wilt vallen. Zo heb ik het zelf ook ontdekt en ik was aangenaam verrast.


Guacamole

Avocadomousse, misschien beter bekend als guacamole, is eigenlijk geen gerecht maar meer een soort saus. Het is afkomstig uit Mexico en wordt daar vaak met maischips gegeten. In gebieden waar avocado's niet duur zijn, is het een goedkoop bijgerecht. Maar op plaatsen waar een hoge prijs betaald wordt voor de vrucht, is het een delicatesse. Het wordt dan vaak met mayonaise of zure room vermengd. Eigenlijk zonde van de smaak. In dit recep houden we hem dan ook zo puur mogelijk.

Bereiding

Voor 1 persoon heb je nodig: een avocado, een beetje citroensap, paar stengels bleekselderij. Allereerst schil je de avocado. Eigenlijk lijkt het meer op het pellen van een sinaasappel, want je kunt de schil eraf trekken.
Vervolgens verwijder je de pit en doe je de stukken in een kom. Deze pureren en een scheutje citroensap toevoegen.
Maak nu een paar stengels bleekselderij schoon en je tussendoortje is klaar. Dip de stengels in de 'saus'. Weer eens iets anders dan chips.

Slank recept of dikmaker

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar voor mij is dit een ideaal recept wanneer je wilt afvallen. Allereerst omdat het vult als een volledige maaltijd. Door de vetten in de avocado geeft het je een verzadigd gevoel en kun je er zeker een paar uur op vooruit. Bovendien zijn het goede vetten die je lichaam nodig heeft.
Door dit te eten met bleekselderij in plaats van met chips past het helemaal goed binnen een gezond voedingspatroon. Bleekselderij is caloriearm, bevat veel vitaminen en mineralen en is vochtafdrijvend. Het staat zelfs bekend als afrodisiacum.
Zorg er wel voor dat je biologische producten koopt. Zo heeft je lichaam optimaal voordeel van de gezonde voedingsstoffen, zonder dat die teniet worden gedaan door de nadelen van chemicalien.