InfoCash

Artikel

Koekjestaart

Auteur: leontien | geschreven op 16-04-2010

Zoals de naam al aangeeft, is deze heerlijk taart gemaakt van theekoekjes met roompudding, en om het geheel nog lekkerder te maken, worden de koekjes gedompeld in oploskoffie.


Voorbereiding taart

Allereerst heb je 2 pakjes kookpudding met roomsmaak nodig, een liter melk, en een pakje braadboter van 250 gram.

Je doet de puddingpoeder in een kom, neemt 6 eelepels melk en vermeng dit met de poeder.
De rest van de melk doe je in een pan en laat die aan de kook komen (blijf wel roeren want ook melk kan aankoeken).
Kookt de melk, neem deze dan van het vuur, en giet het puddingmengsel erbij, goed omroeren, en nog een minuutje laten koken.
Als de pudding tamelijk is afgekoelt, gaat het pakje braadboter erin (mocht je minder boter willen gebruiken is dat geen probleem).

Dan het geheel laten afkoelen!

Afwerking koekjestaart

De pudding is afgekoeld, dan heb je nu de volgende ingredienten nodig; drie pakjes theekoekjes, in bijna alle supermarkten te vinden, oploskoffie, kokend water, en een vorm, zelf gebruik ik altijd een springvorm, omdat je de rand er makkelijk van af kunt halen.

Pak een diep bord en doe hierin de oploskoffie, hoe meer hoe sterker, en giet hier kokend water op! Je pakt de springvorm, de koekjes, en de oploskoffie. Je begint met eerst een laag koekjes, ondergedompeld in de koffie, daarna in de vorm tot de eerste laag koekjes klaar is.

Dan neem je de pudding (zelf deel ik de pudding in twee delen, en bij een helft doe ik nog wat nesquick), dan heb je twee verschillende kleuren en smaken. Als je de pudding op de de koekjes hebt uitgesmeerd, ga je verder met een volgende ronde koekjes en herhaalt dit tot de pudding bijna op is, en smeert deze als laatse laag op de taart. Op het einde doe ik er nog wat hagelslag bovenop, en laat deze taart ongeveer 12 tot 14 uur in de koelkast opstijven.

Smakelijk eten!