InfoCash

Artikel

Konijn gemarineerd

Auteur: leontien | geschreven op 17-04-2010

Konijnebouten in het zuur is een recept wat orgineel uit Duitsland komt, het wordt daar vaak met de Kerst geserveerd, net zoals Sauerbraten (zuurvlees), maar dit wordt met rundvlees gemaakt. Daarover misschien later.


Benodigdheden

Voor dit recept heb je de volgende ingredienten nodig: Konijnebouten, per persoon twee of drie, afhankelijk van de grootte.

Zelf had ik voor de Kerst 16 stuks voor 7 volwassenen en een kind.

Drie liter azijn, de gekleurde, drie liter water, negen rode sjalotjes, twaalf laurierblaadjes, twaalf kruidnagelen, en een theelepel witte peperkorreltjes.

Neem drie grote kommen, per kom 1 liter azijn en 1 liter water, mengen, leg er dan de konijnebouten in, vervolgens de kruidnagelen, laurierblaadjes en een derde van de peperkorrels, snij dan de sjalotjes in ringen of stukjes en doe deze er dan ook bij. Dit laat je 2 tot 3 dagen staan, wel elke dag even omroeren, zodat de marinade goed in de bouten kan trekken.

Bereidingswijze

Meestal een dag van tevoren braad ik de bouten.

Neem een flinke braadpan en als je hebt ook een braadslee.
Pak de bouten uit de marinade en laat ze op keukenpapier goed uitlekken, en dep ze dan zo droog mogelijk,
Doe er zout en peper op, en braad ze in boter per twee of drie afhankelijk van de grootte van de pan aan, op middelhoog vuur, aan beide kanten, en doe ze dan over in de braadslee of twee gewone braadpannen, samen met het braadvocht, en de sjalotjes uit de marinade. Herhaal dit tot je alle bouten gebraden hebt.

Dit laat je ongeveer 2 uur sudderen, na ongeveer een uurtje doe je per pan een stuk ontbijtkoek, een plak, dit is een kwestie van smaak, hierdoor krijgt de saus een zoetzure smaak en het bindt tevens de saus.
Als laatste, kun je er een pakje mix voor zuurvlees bij doen, kun je dit niet krijgen
neem dan wat maizena met water en een verkruimeld bouillonblokje, voor de smaak en het bind nog iets meer.

Je kunt het serveren met gekookte aardappelen en rode kool, of wat ik zelf ook lekker vind, met aardappelcroquetjes en verse sla.

Bon appetit!